Recept: gekarameliseerde pancakes van de beste brunch hotspot in Parijs
Voor 8 personen
Bereiding en kooktijd: 45 min
INGREDIËNTEN
Pancake deeg
700 g bloem
50 g gist
7 eieren
1 liter melk
Olie
Karamel
4 g geraspte kokos
4 g amandelen
14 g amandelpuree
100 g suiker
60 ml water
300 ml vloeibare room
Afwerking
4 bananen
20 g pecannoten
20 g amandelen
BEREIDINGSWIJZE
Meng de ingrediënten voor het deeg met een blender. Vet met een borstel een pan met antikleeflaag en twee uitsteekvormpjes met een diameter van 10 cm in met olie. Plaats de uitsteekvormpjes op de pan en verwarm ze 2 minuten voor op laag vuur. Leg het deeg in de koekjesvormpjes. Laat aan elke kant 2 minuten bakken en verwijder de uitsteekvormpjes als de eerste kant gaar is. Herhaal voor alle pannenkoeken.
Bereid de karamel voor door eerst de amandelen fijn te hakken. Giet de suiker en het water in een pan. Kook op een hoog vuur tot je een donkere karamel krijgt. Voeg langzaam de vloeibare room toe en daarna geleidelijk de amandelpuree, kokos en gehakte amandelen.
Stapel de pancakes in kleine borden en giet de karamel erover. Snijd de bananen in dunne reepjes en leg ze op de pannenkoeken. Versier met pecannoten en bestrooi met gehakte amandelen.
Recept uit het boek 'Cuites' van Victoire Loup, hier verkrijgbaar.