Food

Recept: hoe maak je krokant gebakken garnalen wonton?

Ken je wonton? Deze kleine ravioli's, gebruikelijk in de Chinese keuken, zijn opnieuw op de proef gesteld om onze smaakpapillen te bekoren.
plant sweets confectionery food

Ingrediënten voor ongeveer 35 wontons: 

Voor de wontons:
- 1 kg garnalen
- 500 g verse lotuswortels
- 100 g gehakte lente-ui
- 25 g gehakte gember
- 1 snuifje witte peper
- 6cl witte sojasaus
- 6cl Shaoxing wijn
- 3cl sesamolie
- Frituur olie

Voor de dressing:
- Wonton bladeren
- Chili olie

Voorbereiding:

Pel elke garnaal en snijd ze in kleine stukjes.
Schil de lotuswortels en gebruik een blender om ze tot zeer kleine stukjes te malen.
Meng de garnalen en lotus met de rest van de ingrediënten.

Vouw volgens de vouwinstructies (hulp blz. 168-169 van het BAO FAMILY boek).
De wontons kunnen tot ze gaar zijn maximaal 2 uur in de koelkast worden bewaard (om te voorkomen dat het wontonvel nat wordt van de vulling, waardoor ze aan elkaar zouden gaan plakken).

Bak de wonton in olie op 160°C tot ze goudbruin zijn.
Serveer met chili-olie.

Capture d’écran 2022-02-23 à 10.01.55.png

Tags

Recommended posts for you