Recept: hoe maak je krokant gebakken garnalen wonton?
Ingrediënten voor ongeveer 35 wontons:
Voor de wontons:
- 1 kg garnalen
- 500 g verse lotuswortels
- 100 g gehakte lente-ui
- 25 g gehakte gember
- 1 snuifje witte peper
- 6cl witte sojasaus
- 6cl Shaoxing wijn
- 3cl sesamolie
- Frituur olie
Voor de dressing:
- Wonton bladeren
- Chili olie
Voorbereiding:
Pel elke garnaal en snijd ze in kleine stukjes.
Schil de lotuswortels en gebruik een blender om ze tot zeer kleine stukjes te malen.
Meng de garnalen en lotus met de rest van de ingrediënten.
Vouw volgens de vouwinstructies (hulp blz. 168-169 van het BAO FAMILY boek).
De wontons kunnen tot ze gaar zijn maximaal 2 uur in de koelkast worden bewaard (om te voorkomen dat het wontonvel nat wordt van de vulling, waardoor ze aan elkaar zouden gaan plakken).
Bak de wonton in olie op 160°C tot ze goudbruin zijn.
Serveer met chili-olie.