Vegan protein pancakes om je immuniteit te boosten
Sofiia Manousha, actrice en oprichtster van Mybeautyfuelfood
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten voor 6 middelgrote pannenkoeken:
- 100 gram kikkererwtenmeel
- 1 zeer rijpe banaan
- 140 ml plantaardige melk naar keuze
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel hennep proteïne of vanille erwten proteïne
- 1 snufje Himalayazout
- 1 theelepel appelcider
Bereiding:
Giet de plantaardige melk en de appelazijn in een kleine kom, laat een paar minuten staan terwijl de twee texturen zich hechten (alternatief voor boter).
Giet het kikkererwtenmeel in een kom, voeg het eiwitpoeder naar keuze toe (hennep voor neutraliteit, vanille erwten proteïne, kaneel, zout) en meng alles.
Plet de rijpe banaan in een andere kom en voeg het mengsel van plantaardige melk en appelazijn toe.
Giet dit mengsel bij de droge ingrediënten in de kom, meng alles goed en laat 10 minuten staan.
Verhit een eetlepel kokosolie in pan.
Schep kleine hoeveelheden in het midden van de pan en bak het deeg (of meer indien nodig) aan elke kant telkens 1 minuut aan, tot beide kanten lichtjes bruin zien. Geniet!
Topping:
Jam met rood fruit en chiazaad
Eet smakelijk !