Recept: churros met kaneel
Ingrediënten:
- 150 g bloem
- 50 g ongezouten boter
- 15 g suiker
- 150 ml water
- Een snufje zout
- Een ei
- 1 theelepel vanille-extract
- Plantaardige olie
- Kaneelpoeder
- Extra suiker om af te werken
Voorbereiding:
Breng in een pan de boter, suiker, zout en water op een middelhoog vuur aan de kook. Wanneer het een glad mengsel is, zet je het vuur lager. Voeg de bloem toe en meng met een grote lepel tot een samenhangend deeg (zonder klonters). Laat het deeg 10 minuten afkoelen.
Doe het deeg in een grote beslagkom en voeg het ei en de vanille toe. Meng direct met je handen, of gebruik hiervoor een keukenrobot.
Verhit de olie van de friuurpan tot 180 ° C en maak een bord met de helft suiker en de helft kaneel. Vul een kwart spuitzak met een getand uiteinde om kleine churros te spuiten (aangezien het deeg compact is, kan een te volle zak ploffen). Knijp de churros in de olie en knip met een schaar af op de gewenste maat. Haal de churros eruit zodra ze goudbruin zijn. Doop de nog hete churros in de suiker en kaneel.