Food

Recept: een wintercocktail als alternatief voor warme chocolademelk

Le Bar 1802, de grootste rumbar van Frankrijk, gaat voor een creatieve twist met een cocktail een vernieuwende versie vol bosachtige smaken.

pottery cup cutlery spoon food food presentation cookware

De cocktail "Bois", geserveerd in een houten beker zoals in Lapland, verrast met aroma’s die comfort bieden en de zintuigen prikkelen. Tegelijk biedt het een goed alternatief voor traditionele warme dranken. De Santa Teresa-rum, met zijn natuurlijke houtachtige smaak, wordt geïnfuseerd met Binchotan (een patisserietechniek die een rokerige toets toevoegt) en gecombineerd met siroop van aardbeienboomhoning. Hieraan worden een infusie van cacaodoppen toegevoegd, die een subtiele chocoladesmaak geven zonder de calorieën, en een druppel essentiële sparolie. Het resultaat is een romige, krachtige en troostende drank – de perfecte volwassen versie van warme chocolademelk!

Ingrediënten:

  • 30 ml Santa Teresa-rum
  • 20 ml siroop van aardbeienboomhoning
  • 60 ml infusie van cacaodoppen (1 eetlepel gedroogde cacaodoppen laten trekken in een mengsel van 2/3 melk en 1/3 room)
  • 1 druppel essentiële sparolie

Bereiding:

  1. Infuseer de Santa Teresa-rum met gloeiend Binchotan (verhit het Binchotan met een aansteker of brander tot het gloeien en laat het trekken in de rum; zeef vervolgens).
  2. Giet alle ingrediënten in een pan en verwarm ze au bain-marie (houd de temperatuur rond 50°C om de ingrediënten langzaam op te warmen zonder ze abrupt te koken).
  3. Serveer warm in een houten beker.

Cocktail te vinden in Bar 1802
bar1802.com
@bar1802_paris

Recommended posts for you