Recept: de lekkerste groene groentecurry van chef Christophe Michalak
Voor 4 personen
Voorbereiding en kooktijd: 30 min
INGREDIËNTEN
200 g basmatirijst
1 broccoli
1 venkel
1 blik kikkererwten
1 ananas
Bieslook
De befaamde saus
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 klein stukje gember
20 blaadjes basilicum
1 eetl. eetlepels pindapuree
1 eetl. currypasta
2 blikjes kokosmelk
10 cl room
Olijfolie
Zout
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de broccoli en venkel in stukjes. Kook ze in kokend gezouten water tot ze gaar zijn en koel ze vervolgens af in ijswater. Reserveer een beetje water om de groenten te koken.
Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
Kook de basmatirijst 15-18 minuten in kokend water.
Maak nu de saus klaar. Hak de ui en knoflookteentjes fijn. Bak ze op middelhoog vuur bruin met een scheutje olijfolie. Blus met de kokosmelk, room en een beetje kookwater van de groenten. Voeg de currypasta, de geraspte gember, de basilicumblaadjes, de pindapuree toe en breng op smaak met zout. Laat ongeveer 10 min koken. Doe alles in de blender.
Giet alle groenten en de verse ananas in een schaal. Giet over de hete saus en bestrooi met gehakte bieslook. Serveer met de rijst in een apart gerecht.
Recept uit het boek "Maison" van Victoire Loup, die u kunt bestellen hier .