Food

Kerstrecept: peperkoek met vruchten van Maison Kayser

Als er één seizoensgebonden lekkernij is, dan is het peperkoek. Voor de gelegenheid heeft Maison Kayser zijn versie van peperkoek met gedroogde vruchten onthuld - waarbij gedroogde abrikozen, amandelen, gekonfijte sinaasappelen, pruimen, kaneel en steranijs op subtiele wijze worden gecombineerd in deze met honing gearomatiseerde koek.
plant lobster animal sea life seafood food bird insect invertebrate bread

Bereidingstijd: 15 minuten over 2 dagen.
Kooktijd: 2 uur en 5 minuten.
Rusttijd: 24 uur.


Ingrediënten:

Voor de cake:
- 140 g bloem
- 15 g aardappelzetmeel
- 1⁄2 zakje bakpoeder
- 1 afgestreken theelepel zuiveringszout 
- 2 el. rum
- 30 g in blokjes gesneden gedroogde abrikozen
- 30 g in blokjes gesneden gekonfijte sinaasappelen
- 30g in blokjes gesneden ontpitte pruimen
- 30 g hele amandelen, geblancheerd

Voor de siroop:
- 80 g basterdsuiker
- 80 g honing
- 4 steranijs
- 1⁄4 theelepel piment
- 1⁄2 stokje kaneel

Voorbereiding:

Maak de siroop de dag ervoor klaar:
Doe alle ingrediënten voor de siroop in een steelpan en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuurtje met 12cl water. Laat 24 uur trekken.

De volgende dag:
Zeef de siroop door een theezeefje. Verwarm de oven voor op 160°C (th. 5-6). Meng in een grote kom de bloem met de maïzena, het bakpoeder en het bicarbonaat. Voeg de siroop toe en klop goed. Giet de rum erbij en spatel het fruit en de amandelen er met een soepele spatel door.
Beboter de cakevorm en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Giet het beslag erin en laat het 2 uur bakken.

painepicescoupeweb.jpeg

En voor de minder moedigen is peperkoek verkrijgbaar in de bakkerijen van Kayser: 29 € per kilo of 13,50 € voor een heel brood van 400 gram.

Chau. de Waterloo 656, 1050 Elsene.

Tags

Recommended posts for you