Food

Hoe maak je de perfecte frosted pavlova?

Chef-kok Jérémie Runel van La Fabrique Givrée, in België, vertelt ons al zijn geheimen voor een totaal waanzinnig seizoensdessert.
cream creme dessert food whipped cream person human

Ingrediënten voor 10 personen:

75 g eiwitten
60 g poedersuiker
60 g rietsuiker
20 g amandelpoeder
Vanillepoeder (vanille van oude gedroogde en geplette producten)
125 g aardbeien
2 potten van 500 ml "mara des bois twisting strawberry sorbet" (te bestellen in de winkel La Fabrique Givrée)
250 g slagroom 35% vet
20 g rietsuiker
5 g verse verbena
10/12 glas of verrines

 

Voorbereiding:

Meringue (de dag ervoor maken):

Klop het eiwit met een blender stijf. Zeef de poedersuiker met het amandelpoeder en vanille. Voeg dan de rietsuiker toe aan het eiwit dat al goed is opgeklopt. Laat de keukenmachine 3/4 min draaien om een zeer stevige meringue te krijgen. Voeg met een spatel de poeders toe en meng voorzichtig. Maak met een spuitzak met een geribbeld mondstuk mooie rozetten die gedurende 3 uur in de oven op 75 ° C worden geplaatst. Bewaar de schuimgebakjes zodra ze gaar zijn in een luchtdichte verpakking om ze tegen vocht te beschermen.

 

Verbena slagroom (de dag ervoor laten trekken):

Meng de verse verbenabladeren in de koude room en laat 1 nacht in de koelkast staan. Verpulver de room, verwijder de bladeren en voeg de suiker toe. Klop met een mixer of met de kracht van de pols de room tot slagroom.

 

Montage (op het laatste moment):

Snijd de schuimgebakjes grof en plaats ze op de bodem van de glazen. Maak een brunoise van aardbeien (kleine blokjes) om op de bodem van de glazen te strooien. Plaats met behulp van een telraam een bolletje aardbeiensorbet. Vergeet niet om de pot 20 minuten voordat je hem in de koelkast plaatst te verwijderen. Plaats een schijfje slagroom op de sorbet met behulp van een zak met een gegroefde spuitmond en strijk de slagroom vervolgens met een spatel glad tot aan de rand van het glas. Versier met een schijfje zoete aardbei.

Recommended posts for you