Food

Hoe maak je een zoete bao zoals in Hong Kong?

Mis je het reizen en al het internationale eten dat erbij hoort? The Steam Bar, een van de referentieadressen in Parijs om de beste dimsum en de beste baos te vinden, denkt met je mee: de superchef deelt zijn dessertbao-recept.
plant food dessert

Voor 10 stuks.

Ingrediënten

Deeg

• 240 g bloem

• 46 g poedersuiker

• 16 g zachte boter

• 10 g gist

• 100 g lauw water

 

Vanillecrème

• 3 eieren

• 110 g suiker

• 38 g biologisch vanillevlaaipoeder

• 60 g volle melk

• 25 g zachte boter

• 8 g bloem

 

Voorbereiding

Stap 1 : de vanillecrème

In een magnetronbestendige kom:

• Meng de bloem, custardpoeder, suiker.

• Voeg de eieren (in 2 porties) toe en vervolgens de volle melk.

• Dek de kom af met huishoudfolie (gebruik geen deksel). Kook in de magnetron gedurende 6 tot 10 minuten.

• Voeg na het koken de boter toe, meng tot een gladde room.

• Laat rusten. De crème moet volledig zijn afgekoeld.

 

Stap 2 : het Bao-deeg

• Los in een kom de gist op in lauw water en laat 5 tot 10 minuten schuimen.

• Voeg de bloem, poedersuiker, boter toe.

• Sluit de kom met huishoudfolie om hem luchtdicht te maken. Laat 1 uur en 30 minuten staan naast een pan met kokend water. Vochtige warmte is nodig voor de groei van het deeg.

• Eenmaal uitgerust, is het noodzakelijk om dit deeg dat gezwollen is te ontgassen: druk het met de palm van je hand om het uit te rekken voordat je het op zichzelf draait. Blijf het op deze manier kneden, het deeg zal geleidelijk aan soepeler worden. Het moet licht en elastisch zijn.

• Vorm in 10 kleine individuele ballen

 

Stap 3 : vullen en vormgeven

• Druk elke bal plat tot een kleine pannenkoekvorm.

Plaats een afgeronde theelepel vanilleroom in het midden. Vouw, sluit en vorm in een bao-vorm.

• Laat de kleine gegarneerde bao's 1 uur rusten tot ze groeien en hun uiteindelijke grootte bereiken.

 

Stap 4 : stoomkoken

• Stoom de baos (mand of steamer) 5 tot 6 minuten. Versier met een vel nori of zwarte sesam. En dan is het klaar om te proeven...

 

steambar.fr

Recommended posts for you