Vind gebraden kip opnieuw uit met dit ravioli recept
Ingrediënten voor 5 personen (25 ravioli) :
Vulling
1 teentje knoflook
1 kippenlever
10 g gember
1 stokje citroengras
½ bosje peterselie
½ bos bieslook
½ bosje koriander
2 lente-uitjes
1 handvol pompoenpitten
Deeg voor ravioli
200 g bloem
2 eieren
2 lepels water
Zout
Voorbereiding:
Schraap de kip, verwijder de stukken om er ongeveer 150 g vlees uit te halen. Leg opzij.
Doe water in een pan en voeg de kip toe, laat het 30 minuten koken.
Terwijl het kookt: bak in een koekenpan de lever met knoflook, gember en citroengras. Bak het geheel aan in olijfolie en voeg de uitgeperste stukjes toe aan het mengsel. Laat afkoelen en voeg dan bieslook, peterselie, koriander, lente-uitjes, pompoenpitten toe aan de kleine stukjes + lever. Zet opzij.
Maak het raviolideeg: meng alle ingrediënten en rol uit tot de fijnste dikte. Rol het deeg uit en snijd het in vierkantjes van 5 cm. Doe een lepel vulling in het midden en vouw dicht, sluit de randen met water.
Kook de ravioli 1 minuut in gezouten water.
Voor de presentatie: leg wat ravioli op de bodem van de schotel, een eetlepel kippenbouillon.