Food hotspot Boker Tov heeft nu ook zijn deuren in Gent geopend
Antwerpen kende de populaire zaak Boker Tov al, maar nu kunnen ook Gentenaren het op hun go to list zetten.
Nabij het indrukwekkende Gravensteen, in een historische gebouw dat ooit nog een veilinghuis was, opende half oktober Boker Tov. Lori Dardikman en Tom Sas zijn niet alleen partners in de liefde, maar ook in zaken. Hun passie voor de Midden-Oosterse keuken riep het restaurant in het leven: een all-day foodervaring waar je kunt genieten van verrukkelijke streetfood en cocktails in een kosmopolitische en sfeervolle ambiance.
Interieurarchitecte Hanne Schelkens gaf een hippe touch aan het monumentale gebouw mét uiteraard het behoud van architecturale bijzonderheden en authentieke elementen. Er zijn veel gele details, planten, knusse hoekjes, grijs betonnen accenten en een mini-markt voor delicatessen.
Achter de kookpotten staat Thomas Swenters, voormalig chef van Upper Room Bar van The Jane, De Librije en Godevaart. Op het menu staan gerechten zoals baba ganoush en sabich. Maar je kunt hier net zo goed terecht voor koffie en taart.
Achteraan in het karakteristieke pand schuilt nog een geheimpje dat zich binnenkort zal ontvouwen, genaamd de 'Laila Dive Bar'. Volgens Wikipedia is dit een term die wordt gebruikt voor een 'kleine, niet-glamoureuze, eclectische, ouderwetse drinkgelegenheid met voordelige drankjes'. Echter wordt de Laila Dive Bar een trendy speakeasy-bar die twee avonden per week open is voor het publiek. Op andere dagen kan de ruimte worden gereserveerd voor evenementen met 70 tot 100 gasten of voor privédiners. De opening hiervan is TBC...
Burgstraat 20, 9000 Gent
Open van maandag tot zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur
Zondag open van 9.00 tot 16.00 uur
bokertov.be