Een chef's geheim: moelleux met vanille & fleur de sel van Yann Couvreur
Ingrediënten:
90 g boter
90 g suiker
2 g zout
90 g rietsuiker
3 g bakpoeder
15 g vanillepoeder
1 vanillestokje
1 groot ei
125 g bloem
125 g melk
1 snufje paneermeel
1 klein scheutje whisky (optioneel)
-
- Verwarm je oven voor op 145 graden C°
- Meng de boter, witte suiker en rietsuiker in je Thermomix of met een garde
- Halveer het vanillestokje en schraap het zwarte deel uit de peul, meng met de rest
- Roer het ei erdoor en voeg 2 g 'fleur de sel' toe
- Voeg nu bloem en bakpoeder toe
- Vervolgens voeg je 15 g vanillepoeder en 125 g melk toe
De voorbereiding is nu klaar.
- Vet de vorm in met boter en giet er de bereiding in
- Besprenkelen met paneermeel + vanillepoeder
- Plaats gedurende 1 uur in de oven op 145 graden C°
Bestrijk de warme cake met whisky (of andere likeur).