Food

Een chef's geheim: moelleux met vanille & fleur de sel van Yann Couvreur

Ben je, net zoals de rest van de wereld, ook in lockdown in je keuken? Goed! Want we blijven je met recepten bedelven. Vandaag deelt chef Yann Couvreur zijn geheime recept van de perfecte moelleux.
plant snake animal reptile

Ingrediënten:

90 g boter

90 g suiker

2 g zout

90 g rietsuiker

3 g bakpoeder

15 g vanillepoeder

1 vanillestokje

1 groot ei

125 g bloem

125 g melk

1 snufje paneermeel

1 klein scheutje whisky (optioneel)

 

-

 

- Verwarm je oven voor op 145 graden C°
- Meng de boter, witte suiker en rietsuiker in je Thermomix of met een garde
- Halveer het vanillestokje en schraap het zwarte deel uit de peul, meng met de rest
- Roer het ei erdoor en voeg 2 g 'fleur de sel' toe
- Voeg nu bloem en bakpoeder toe
- Vervolgens voeg je 15 g vanillepoeder en 125 g melk toe

De voorbereiding is nu klaar.

- Vet de vorm in met boter en giet er de bereiding in
- Besprenkelen met paneermeel + vanillepoeder
- Plaats gedurende 1 uur in de oven op 145 graden C°

Bestrijk de warme cake met whisky (of andere likeur).

Tags

Recommended posts for you