Brunch klassieker: de meest eenvoudige versie van quiche met courgette en geitenkaas
De lockdown houden we nog even vol, mits voldoende afleiding thuis. Naast online workouts zet de Brusselse fitness L'Usine ook in op voedingsadvies en voorziet zijn community van gezonde recepten. Wat er op het menu staat deze week? Een twist op de klassieker quiche lorraine. Met minder ingrediënten maar evenveel smaak. Om van te genieten als lunch, dinner of brunch...smakelijk!
Ingrediënten:
1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg
2 courgettes
1 stronkje geitenkaas
1 ei
200 g kwark
1/4 glas water
Nootmuskaat
Zout, peper
Recept:
1. Verwarm uw oven voor op 240°C (th.8).
2. Was de courgettes zonder ze te schillen, snijd ze in dunne plakjes en bak ze 5 tot 10 minuten met 1/4 glas water in een koekenpan. Voeg een beetje zout toe. Schik het deeg met het bakpapier in een ongeboterde taartvorm en prik met een vork in de bodem.
3. Klop het gehele ei, voeg de kwark, zout, peper en gemalen nootmuskaat toe. Ga aan de kant. Snij het stronkje geitenkaas in plakken en leg ze over het uitgerolde deeg in de taartvorm. Schik de plakjes courgette over het deeg en giet het eimengsel erover. De courgettes en de geitenkaas moeten volledig bedekt zijn.
4. Plaats in een voorverwarmde oven op 240°C gedurende 30 min. Serveer deze eenvoudige versie van een quiche lorraine met een groen slaatje met wijnazijn vinaigrette.