Food

Zomers diner? 5 x de perfecte rosé om te combineren

We serveren: vijf rosé's om je zomerse diners elegant te begeleiden.
alcohol beverage drink wine bottle wine bottle

Goede rosé en ook nog eens trendy. Of het nu bubbels zijn of plat, er is steeds meer vraag naar rosés dankzij hun frisheid en veelzijdigheid. Ideaal om carpaccio, rauwe vis en desserts te begeleiden, of zelfs in combinatie met gerechten met een complexere structuur zoals iets pittigs. Onderstaande labels zouden we je zeker aanraden om te proberen, afkomstig van streken als Bolgheri, Franciacorta en de Franse Champagnestreek.

Exclusief Rosé Nicolas Feuillatte-reserve

Nicolas Fquillatte_RéserveExclusiveRosé.jpg

Een harmonieuze champagne met verleidelijke fruitige tonen. Réserve Exclusive Rosé van Nicolas Feuillatte is voortgevloeid uit een selectie van verschillende Crus's die de rosé elegant en tegelijkertijd extreem fris maken. De rode vruchten hebben een intense geur, waarin bosbessen, zwarte bessen en frambozen worden herkend, terwijl het een zeer fijne smaak afgeeft om het gehemelte te laten prikkelen. Perfect voor een zomers diner, te combineren met wit vlees, schaaldieren, rauwe of gebraden vis en tenslotte samen met desserts met bessen en aardbeien.

Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé 2008

LA GRANDE DAME ROSE 2008.jpg

Een eerbetoon aan Madame Cliquot. Deze champagne straalt extreme frisheid uit met zijn zijdezachte en elegante tonen. Dominique Demarville, Chef de Caves Veuve Clicquot, verzamelde zes van de acht historische Grands Crus van het Maison om La Grande Dame Rosé 2008 te creëren, waarna het 10 jaar rijpte in de eeuwenoude kelders van Veuve Clicquot. Met een roségouden kleur heeft deze champagne intense citrusnoten van bloedsinaasappelen en grapefruit, gecombineerd met vleugjes frambozen en aardbeien, en met subtiele hints van rooibosthee en leer. De rosé is zacht in de mond en geeft een interessante nasmaak door het lange rijpproces. Ideaal bij recepten met rundvlees en lamsvlees, en wordt aanbevolen om te combineren met garnalenravioli en gevulde tomaten.

Moët & Chandon Rosé Impérial

Moët _&_Chandon_Signature_Rosé_Impérial_Collection_75cl_bottle_packshot copia.jpg

Moët & Chandon heeft de limited edition Rosé Impérial Signature gelanceerd, met een elegante tweekleurige fles - zwart en roségoud - die een toewijding is aan de Pinot Noir-druiven die de boventoon voeren in deze speciale assemblage. Het frambozenkleurige label is geïnspireerd op een van de oudste van het Maison en heeft een matzwart logo in reliëf. Ín de fles bevindt zich de uitbundigste champagne van het Moët & Chandon-assortiment, met een intens aromatisch boeket en sterke fruitige tonen, met een verleidelijke structuur in de mond.

Contadi Castaldi Franciacorta DOCG Rosé

Contadi Castaldi Rosé.jpg

De Contadi Castaldi Franciacorta is helder en met koraaltinten, versterkt door een fijne aanhoudende perlage. Verse rozenblaadjes, wilde bessen en nuances van tropisch fruit zijn de geuren die naar voren komen, terwijl de smaak hartig en levendig is, met een goede structuur en een lange en evenwichtige nasmaak. Aanbevolen als hoofdrolspeler van een zomers aperitief, ideaal bij visgerechten.

Costa Toscana Rosato Tenuta le Colonne

Tenuta Le Colonne Rosato IGT 2019.jpg

Tenuta Le Colonne di Dievole is een rosé uit het Bolgheri-gebied dat het dichtst bij de Tyrrheense Zee komt. Hier is Costa Toscana geboren, een rosé gemaakt van 80 procent Merlot en 20 procent Syrah. Zijn zachte kleur verbergt bijna de intensiteit van het rode fruit met frisse tonen van framboos, bes en een vleugje perzik. Het proeft fluweelzacht met een goede zuurgraad, versterkt door minerale en citrusnoten die de zachtheid compleet maken. Ideaal voor een aperitieftijd en een toast op het terras met uitzicht op zee.

Recommended posts for you