Het legendarische Parijse restaurant Loulou is verhuisd naar Val d'Isère
Loulou au ski was een gewaagde gok voor Gilles Malafosse en zijn zus Claire, die dit restaurant met Italiaanse invloeden naar de bergen moesten overbrengen. Buiten, op de mythische Bellevarde afdaling, ontvouwt zich het grootste zonnige terras van het resort, met wollen, kelims en indiaanse stoffen die uitnodigen tot grote tafels, gemotiveerd door de cocktailbar of het immense dessertbuffet. Binnen speelt de inrichting, getekend door Corinne Sachot, met hout en warme materialen, met lantaarnverlichting die er een gezellige cocon van maakt.
Blijven we bij de Schotse tapijten, dan voelen we ons bijna in Londen, als een voorproefje, in het voorbijgaan, van Loulou's volgende bestemming. Het hoogtepunt van de show is dat Thierry Boutemy, die met name de bloemendecoratie voor Sofia Coppola's film Marie-Antoinette ontwierp, het geheel vegetaal heeft gemaakt, zozeer zelfs dat je het diner met je hoofd omhoog doorbrengt. Gelukkig brengen de borden ons terug naar de aarde.
Op de menukaart dus, uitgevoerd door Benoit Dargère, vinden we zeker de onvermijdelijke truffelpizza en de linguine met pistache uit Parijs en Ramatuelle, maar we ontdekken ook gerechten die meer aan de situatie zijn aangepast, zoals een transalpine pot-au-feu (en tegelijk veganistisch), een gebraden kip met morilles, of een pompoensoep, allemaal met de beste producten uit de Italiaanse en Franse Alpen. Bij het dessertbuffet staat het peperkoekhuisje naast de huischocolade chouquettes, terwijl een panettone in sabayon is gedoopt.
Voor de gelegenheid een beetje mode: Alexandra Golovanoff heeft een hele lijn kasjmieren mutsen, moffen en sjaals ontwikkeld, terwijl Society Room een donsjack van Loulou heeft bedacht, zichtbaar vanaf de ingang van het restaurant, aan de kant van de Airelles.
Front de neige
Hôtel Airelles Val d'Isère - Rue des Téléphériques, 73150 Val-d'Isère
Reserveringen: 04 58 01 74 40