Travel

72 uur aan de Amalfikust: wat te doen?

Hoe breng je een onvergetelijke tijd door aan de Amalfikust? L'Officiel Austria biedt je een onberispelijke gids voor de beste dingen om te doen, te zien en te proberen in dit geweldige land van citroenen, oneindige zonneschijn en zee.
landscape nature outdoors scenery aerial view land water sea ocean shoreline

Dag 1

09:00

Zodra je aankomt in Napels met een huurauto, als de dichtstbijzijnde stad aan de kust van Amalfi, stop je even in Caffe Gambrinus in het stadscentrum - hier voel je de sfeer van het echte burgerlijke Napels van oude tijden.

MG_8301.jpg
Fotocredit: Caffe Gambrinus

10u30 's ochtends

Inchecken in Belmond Hotel Caruso

Tijd om in te checken in het hotel, een verblijf dat onvergetelijk comfortabel en chique zal zijn dankzij de gastvrijheid van het Belmond Hotel Caruso hotel. Gelegen op de top van de heuvel, met uitzicht op een oneindige zee en het 11e-eeuwse paleis. Het zijn luxe en ruime kamers die best geïsoleerd zijn van het bruisende stadscentrum van Ravello. Ze bieden elke klant intimiteit en een rustig verblijf.

11:00

Zwemmen in het overloopzwembad van Caruso

Zodra het inchecken is voltooid, verwen je jezelf met een prachtig uitzicht op de kust van Amalfi, rechtstreeks vanuit ... het overloopzwembad van Belmond Hotel Caruso! Echt waar: je krijgt de perfecte Instagram-foto er gratis bovenop.

13:00 uur

Lunch in restaurant Belvedere

Het is niet nodig om weg te gaan als je in het hotel waar je verblijft zoveel goede oplossingen kunt vinden om te dineren: een daarvan is zeker het Belvedere-restaurant. High-end keuken op zijn best met de meest verse lokale ingrediënten en vangst van de dag; de juiste balans van het culinaire erfgoed van de kust van Amalfi en hedendaagse technieken. Adembenemend uitzicht is hier ook altijd aanwezig.

belmond-hotel-caruso.jpg
Fotocredit: Belmond Hotel Caruso

17:00 uur

Aperitieftijd in San Pietro di Positano

Na zo'n mooie en zonnige dag gaan richting diner en stoppen we voor een typisch Italiaans aperitief. De meest ongelooflijke plek hiervoor is ongetwijfeld het terras van San Pietro Di Positano. Eenmaal hier word je verliefd op alles om je heen: het uitzicht, geur van vijgenblaadjes in de lucht, zeebries en zeemeeuwen rondom. Neem een glas prosecco en geniet van het moment.

20:00 uur

Diner in Taverna del Capitano

Zorg ervoor dat je hier komt voordat de zon ondergaat: hier, in Taverna del Capitano, zou zelfs de zonsondergang een Michelin-ster moeten krijgen. Gezellig, elegant maar toch vriendelijk en zeer charmant, dit restaurant biedt lokale gerechten met een zeer verfijnde toets, die het beste van de moderne Amalfikustkeuken perfect presenteren. Hun pasta is een waar meesterwerk.

E90B175D-48D0-4293-A7B4-BE3D6699CA36.jpeg
Fotocredit: La Taverna Del Capitano

Dag 2

10:00

Ontbijt in Belmond Hotel Caruso

Vergeet op je tweede dag van verkenning van de Amalfikust niet om een voedzaam ontbijt met uitzicht te eten - er wachten nieuwe avonturen op je! Om je Dolce Vita volledig te beleven, drink perfecte caffe espresso of cappuccino - dit zijn de meest Italiaanse koffiesoorten voor het ontbijt.

11.00 uur

Boottocht langs de kust van Amalfi

Treed naar beneden tot aan de zee en geniet van het zilte zeewater - Amalfikust moet vanaf het water worden ontdekt!

IMG_7560.JPG
Fotocrediet: Villa Tre Ville

13:30 uur

Lunch in restaurant Flauto di Pan

Dit is de gelegenheid om je meest elegante outfit aan te doen - restaurant Flauto di Pan is het symbool van het glamoureuze leven van de Amalfikust. Pure en heerlijke gangen, onberispelijke schoonheid van de plaats - heb je meer nodig voor je perfecte lunch?

Hotel-Villa-Cimbrone-ristorante-15.jpg
Fotocredit: Hotel Villa Cimbrone

15:00 uur

Bezoek aan Villa Cimbrone

Zodra de lunch is afgelopen, mag je geen minuut missen en ga je waarschijnlijk de mooiste villa van de hele kust ontdekken - Villa Cimbrone. Oude muren, een bloeiend park, een tempel voor Bacco en het legendarische Infinity Terrace ... je hart zal smelten. Een van de meest romantische plekken van heel Italië.

 

257490857.jpg
Fotocredit: viamichelin.it

20:00 uur

Diner in restaurant Don Alfonso 1890

De tempel van de haute cuisine, de magneet voor gastronomische reizigers ... Don Alfonso 1890 is een uniek door een familie gerund restaurant met typisch Zuid-Italiaanse gerechten en 2 Michelinsterren voor hun streven naar perfectie. Beslissend chic en lekker, verbluffend mooi en gewoonweg perfect.

alfonsothumb-1.jpg
Fotocredit: Don Alfonso 1890

Dag 3

10:00

Ontbijt met uitzicht in het centrum van Ravello

Hoe zit het met verdwalen in de straten van Ravello? Luister naar de luide Italianen die het laatste nieuws bespreken en koffie drinken in een typische bar. Dit is de manier om als een local te leven, om van het moment te genieten als bittere koffie: ontspannen en smaakvol.

11:30

Bezoek aan Villa Rufolo

Dit zijn de mooiste tuinen van Italië. Hier ontmoeten bloeiende bloemen de zee en stopt je hart: deze vredige plek op aarde is altijd een inspiratie geweest voor veel beroemde mensen als Giovanni Bocaccio of Richard Wagner.

Villa_Rufolo_Ravello_18-1068x801.jpg
Fotocredit: Costieraamalfitana.com

13:00 uur

Lunch in restaurant La Sponda

Een plaats waar je naartoe moet in Positano, of een restaurant dat zeker een levenslange herinnering zal worden. Niet alleen mooi, maar ook heerlijk lekker, La Sponda en zijn chef-kok Gennaro Russo bieden je een gastronomische reis naar hun land en laten je hun prachtige smaken ontdekken. Fris, licht en erg gul van smaak, dat is de keuken van La Sponda.

97787101.jpg
Fotocredit: Le Sirenuse

16:00 uur

Middag zwemmen in de haven van Positano

Als de zon milder wordt, overweeg dan om naar het strand in het centrum van de stad Positano te gaan en vanaf het water te genieten van het uitzicht op de kustplaatsen. Het strand is hier erg gezellig en klein, dus zorg ervoor dat je het van tevoren reserveert om zeker een plek te vinden.

20:00 uur

Aperitief aan Franco's Bar

Om je weekend aan de Amalfikust op de meest nobele manier af te sluiten, trakteer je jezelf goed en drink je een cocktail in Franco's Bar in het le Sirenuse Luxury Hotel.

ImageGen.jpg
Fotocredit: Le Sirenuse

 

Auteur Aline Borghese is een internationale journalist en criticus van de haute cuisine.

Ze is afgestudeerd aan de culinaire scholen van de Ritz Escoffier, Ecole de cuisine Alain Ducasse, La Cucina Italiana. Champagne- en wijnsommelier, cocktailliefhebber, gastronomisch adviseur en Bohémienne Affamée.

15540700_1265281953546612_9114693494531001359_o.jpg

Tags

Recommended posts for you