Travel

48u in Mykonos: waar lunchen, zonnebaden, dineren en naar de zonsondergang kijken?

Zomer en Mykonos zijn zowat synoniemen van elkaar geworden. Nog een vakantie naar Mykonos gepland de komende weken? L'Officiel biedt je alvast een exclusieve selectie van de meest idyllische plekken om te verblijven, te dineren en te zonnebaden. Genieten maar!
building hotel resort pool water

Dag 1

09:00

Inchecken in het Cavo Tagoo hotel

Het meest verbluffende hotel van heel Mykonos is waarschijnlijk Cavo Tagoo. Elke kamer is ontworpen als een privégrot met een persoonlijk terras en zwembad met uitzicht op de zee. Cavo Tagoo is de perfecte ontsnapping aan de bruisende realiteit en geeft een intiem en romantisch gevoel.

259588387.jpg
Foto door: Cavo Tagoo

10.30 - 17.00 uur

Zonnen en zwemmen in de strandclub van Principote

Het is heerlijk vertoeven aan de stille baai van de zee, bij de strandclub van hotel Principote. Clean, veilig, trendy en met een chille vibe, is dit de perfecte manier om je dag op het strand door te brengen en te genieten van jezelf, vrienden of je geliefde.

13:00 uur

Lunch in Niko's Taverna - typische eilandkeuken

Ben je bereid om echte, authentieke Griekse gerechten in een typische taverne uit te proberen?  Niko's is heel toegankelijk, ontspannen en uitzonderlijk lekker!

principote-mykonos-beach-experience-2000x1232.jpg
Foto: Principote Beachclub

18:00 uur

Het historische centrum van het eiland Mykonos ontdekken

Mykonos is niet alleen feesten, strandclubs, en zonsondergangen in beachclub Scorpios. Er is zoveel geschiedenis, architectuur en cultuur te ontdekken op dit eiland, dankzij de historische bezienswaardigheden, musea en oude ruïnes.

19:00 uur

Aperitief bij Negrita

Deze bar met panoramisch uitzicht over de windmolens en de zee is een van de nieuwe trekpleisters van Mykonos en absoluut de uitgelezen plek om van een drankje te genieten tijdens een oogverblindende zonsondergang. Een tafel op het terras is absoluut een aanrader. Zo heb je de volledige belevenis van de golven, de zonsondergang en de wind die door je haren speelt.

20.30 uur

Diner in restaurant Avra

Avra is ongetwijfeld een van de mooiste restaurants van het eiland. Het betoverende effect van de bloemen die overal lijken aanwezig zijn, de traditionele keuken, de nationale Griekse muziek en vriendelijke lokale bevolking - wat heb je nog meer nodig voor een perfecte avond?

branco_0293.jpg
Foto door: Branco Hotel & Restaurant

Dag 2

9.00 - 17.00 uur

Verwentijd in de strandclub van Sant'Anna

De meest luxueuze strandclub van Mykonos is zonder twijfel Sant'Anna. Deze beachclub is meer dan alleen een plek om te zonnen: Sant'Anna is ontworpen als strandclub maar dan met alle denkbare faciliteiten: denk onder andere aan een spa, massages, jacuzzi's, diverse zwembaden en health & beauty behandelingen.

13.30 uur

Lunch in restaurant Spilia

Heb je ooit octopussen zien drogen in de zon, dat typische beeld van de traditionele vissers in Mykonos? Hier is de beste plek om ze te proberen. Het is lekker, super vers want lokaal en altijd perfect voor een zomerse lunch of diner - mis je kans niet om een stop bij Spilia te maken.

k-studio_scorpios_01-1.jpg
Foto: Scorpios

18.30 uur

Aperitieven en naar de zonsondergang kijken in Scorpios

De beroemdste bar van Mykonos (hoewel het ook een restaurant, bar en strandclub is) "serveert" de meest onvergetelijke, pittoreske en magische zonsondergangen die je ooit in je leven hebt gezien. Een trendy, jonge en ongedwongen sfeer, lekkere drankjes en goede muziek zijn ook aanwezig.

20:00 uur

Diner in het restaurant van Branco

Om je weekend goed af te sluiten, eet je bij Branco's. Uitstekende service meets onberispelijke Griekse keuken, barstensvol smaken. De prachtige locatie, de aangename crowd, het uitzicht op de kust en de zonsondergang - dit is de ideale plek om het leven, de vakantie en Mykonos te vieren!

 

Auteur Aline Borghese is een internationale journalist en criticus van de haute cuisine.

Ze is afgestudeerd aan de culinaire scholen van het Ritz Escoffier, Ecole de cuisine Alain Ducasse en La Cucina Italiana. Ze is ook champagne- en wijnsommelier, cocktailliefhebber, gastronomisch adviseur en gewoon Bohémienne Affamée.

1596360331934749-15540700_1265281953546612_9114693494531001359_o.jpg

Tags

Recommended posts for you