Food

Zo maak je floral ice cubes voor een zomerse twist aan je drankje

Met dit warme weer kunnen we wel een beetje verkoeling gebruiken, en dan wel het liefst in de vorm van een oogstrelend zomers drankje.
plant

Voor in je water, limonade, ijsthee of G&T. Floral ice cubes kunnen beschouwd worden als kleine sculpturen; de architectonische elementen als vorm, textuur kleur en helderheid van het ijs zijn belangrijk om het tot een mooi resultaat te laten komen. Het is een kwestie van proberen, berekenen en er je persoonlijke toets aan geven. Uiteindelijk zal het er hoe dan ook zomers uitzien, en dat is misschien wel het makkelijke aan dit experimentje.

De keuze van de bloemen hangt af van je smaak, het gevoel en de presentatie dat je de ijsblokjes wil geven. Laat je inspireren door je laatste reis; de architectuur, de natuur en de kleuren. Onze tip? Ijsblokjes met een pikante twist, of juist hibiscus met grapefruit. Uiteindelijk is elke eetbare bloem een goede keuze voor de bloemen-ijsblokjes; viooltjes geven niet alleen een fijne smaak, maar passen ook perfect in de ijsblokjesvorm. Je kunt voor de watersubstantie misschien zelfs je favoriete kruidenthee gebruiken.

 
 

Het maken van eetbare bloemenijsblokjes is eenvoudig, maar er zijn een paar trucjes die voor het beste resultaat zorgen:

1. Oogst bloemen net voordat je ze gaat gebruiken. Ze moeten worden geplukt op het hoogtepunt van hun versheid en nog intact en mooi zijn.

2. Proef ze! Er zijn veel bloemen waaruit je kunt kiezen, maar let op dat de smaak werkt met het drankje waarvoor ze bedoeld zijn om af te koelen. Radijsachtige bloemen zijn erg mooi en zullen goed zijn in een Bloody Mary, maar zijn misschien minder geschikt voor limonade.

3. Vul de ijsblokjesvorm tot halverwege met water en plaats dan de bloem op het oppervlak. Giet zachtjes een paar druppels water over de bloem, zodat wanneer je deze invriest, de bloem op zijn plaats blijft.

5. Bevries 12-24 uur en giet dan nog een laagje water om de ijsblokjesbakjes te vullen. Werk snel zodat ze niet smelten. Vries ze nog eens 12-24 uur in. Het resultaat mag er zijn, niet waar?

Nog een paar tips: gebruik gekookt water voor heldere ijsblokjes. Leidingwater geeft meestal troebele blokjes, wat overigens niet per sé verkeerd hoeft te zijn. De heldere blokjes pronken het best met de bloemen, de troebele ijsblokjes geven het effect van glasachtige scheuren. Gebruik de ijsblokjes daarnaast binnen 2 weken en serveer in heldere drankjes voor het beste resultaat.

 
 
 

Recommended posts for you