Zo maak je de beruchte Pornstar Martini in een handomdraai thuis
De Martini-that’s-not-a-Martini is uitgevonden door ‘drinks innovator’ (is dat een job?!) Douglas Ankrah. Zijn originele recept bestond uit vanille vodka, passievruchtlikeur en gepureerde passievrucht, shaken en served met een shotje champagne. De naam kwam overigens zomaar in hem op: hij haalt de gasten graag uit hun comfortzone door zo’n bold and cheeky cocktail te bestellen.
Sir Edmond Gin
De met meerdere prijzen bekroonde Sir Edmond Gin heeft het klassieke recept nog meer verfijnd en delen het recept nu met ons om de allerlekkerste Pornstar Martini in een handomdraai thuis te maken. Geïnspireerd door Michelin-sterrenchefs die Bourbon-vanille in hun keuken gebruiken, heeft Sir Edmond dit fantastische ingrediënt het hoofdpodium gegeven in de gin. Bourbon vanille, afkomstig van het eiland Réunion, is verfijnd en niet voor niets alom bejubeld.
Dit heb je nodig:
- Een gekoeld martiniglas (uit de koelkast)
- 45 ml Sir Edmond Gin
- 15 ml Passoã of De Kuyper Passion Fruit
- 60 ml gepureerde passievrucht
- Vanillesuiker
- Champagne
Zo maak je 'm:
- Koel het martiniglas
- Schenk 45 ml Sir Edmond Gun in een shaker
- Voeg hier 15 ml Passoã of De Kuyper passievruchtlikeur aan toe
- Dan een scheutje (60 ml) passievruchtpuree
- Sprinkle twee barspoons (theelepels) vanillesuiker erover
- And shake! Schenk het in je gekoelde glas en garneer met een halde passievrucht
- Zet een glaasje champagne ernaast om het smaakpallet compleet te maken, you know the drill