De 31 topchefs die mee zullen doen aan culinair festival Kookeet 2022 in Brugge
Op 24, 25 en 26 september 2022 vindt de tiende editie van het Brugse culinaire festival Kookeet plaats. Dit jaar niet meer op de balkonrotonde of op ‘t Zand, maar in de tuin van het Grootseminarie tussen de Potterierei en de Peterseliestraat. Deze groene locatie zorgt ervoor dat je op Kookeet iets beleven wat op restaurant niet kan: de ervaring van gras onder de voeten, eten in openlucht, de geur van houtvuur... En dat elke dag voor een maximum van 5.000 bezoekers.
En daarvoor werkt Kokeet, net zoals op een muziekfestival, met een line-up. Maar dan van Brugse topchefs. Zij maken hun passie voelbaar en nemen je actief mee in hun creativiteit: koken, stoven, stomen, braden, bakken, smoren, grillen … alles gebeurt ter plaatse, in verschillende sferen.
De 31 (sterren)chefs die hun schouders onder dit culinair event zullen zetten:
Filip Claeys — De Jonkman
Laurent Law — Amuzee
Diego De Baets — Atelier D
Pieter Lonneville — Atelier Tête Pressée
Pieter-Jan Rombaux — Bistro Rombaux
Karen Keygnaert — Cantine Copine
Stefan Vandaele — De Broodsmid
Erik Ameloot — Den gouden karpel
Steefan Pluym — De Republiek
Jan-Babtist Deldycke — D's deldycke traiteurs
Niek Ducheyne — Ducheyne Atelier traiteur
Robin Roef — Flavourss
Floris Pannecoucke — Restaurant Floris
Tom De Vos en Tom Van Loock — Fox Flambé
Jan Supply — Goesepitte 43
Liesbeth Danneels — Het Paradijs
Yehudi van Meckeren — Het Visioen
David Demeyere — Laissez-Faire
Kristof Deprez — De Mangerie
Olivier Monbaillu — La Tâche
Carl Van Oyen — Le Jacobin
Hendrik Dequeker — Locàle
Olivier Lanszweert — Nous
Servaas Van Mullem en Didier Vinke — Pattiserie Van Mullem
Thomas Puype en Dries Cracco —
Restaurant Franco Belge
Raoul de Koning — Restaurant Le Mystique
Patrick Devos — Restaurant Patrick Devos
Lien Vandeputte — Restaurant Réliva
Hermes Vanliefde — Rock-Fort
Eli Vandersnickt — T'Werftje
Bart De Cock — Zuid 55
Kristof Deprez — De Mangerie
Hotel & Toerismeschool Spermalie
Ter Groene Poorte
Flanders Culinary Arts Centre
“We zien een verschuiving op het gastronomische toneel: de gevestigde waarden maken stilaan plaats voor jong en aanstormend talent en die verschuiving voel je ook is het programma van Kookeet. Met sterrenrestaurants, vermeldingen in culinaire bijbels als Gault&Millau & Michelingids en drie van de beste topgastronomie-scholen van ons land blijft Brugge dé foodie bestemming bij uitstek. Mensen samenbrengen, samen laten tafelen en genieten in een sfeervol kader is de kracht van gastronomie en dus ook van Kookeet”, aldus Peter Laloo, chef van restaurant Rock-Fort.
Vernieuwde aanpak
De vernieuwde aanpak voor deze tiende editie bevat vernieuwende en verrassende eetbelevingen vol smaak, geur en beeld. Je kunt nu kiezen uit vijf eetbelevingen: Uit het vuistje, Op drie wijzen, Rond het vuur, Met de chef en Op zijn best. Als het ‘op z’n best’ mag zijn, dan laat deze vipbeleving bezoekers in stijl en met extra comfort genieten van een sterrenmenu waarvoor ze niet hoeven aan te schuiven. In de overdekte, gezellig verwarmde en stijlvolle viptent proef je in alle rust van overheerlijke gerechten die geselecteerd worden uit de vier voorgaande eetbelevingen en die ter plekke een extra toets krijgen. Het ideale kader om te genieten of om te netwerken.
Wanneer: Zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 september 2022
Waar: Grootseminarie Brugge, Potterierei 72, 8000 Brugge
Tickets: Een ticket voor Kookeet kost € 10 en koop je via kookeet.be/tickets