Belgisch label Theo eyewear slaat handen in elkaar met lokaal culinair talent
De Belgische familie achter het brillenmerk Theo zijn niet enkel artistieke vakmannen, maar ook echte fijnproevers. Onder de noemer van het nieuwe jaarlijkse thema “upstream" slaat het merk de handen in elkaar met eigenzinnig, culinair talent van eigen bodem.
Samen met enkele foodies van bekende, gastronomische concepten zoals Davy Schellemans van Veranda, Hannah Van Ongevalle van The Pharmacy en Ran Van Ongevalle van Bar RAN, creëerde Theo enkele upstream recepten om de feestdagen in te huldigen. Met een inspirerend voorgerecht en twee verrassende cocktails daagt “Upstream Dishes” je uit om zelf smaakvolle dining experiences in de huiskamer te brengen. Aangezien kerst en nieuwjaar hoogstwaarschijnlijk toch binnenshuis in intieme kring gevierd zal worden, mag het al eens wat anders zijn.
"In deze ongewone periode voelen we de nood om er toch het beste uit te halen en elkaar lokaal te ondersteunen. Nu we met z'n allen thuis zitten, kunnen we gewoon lekker zelf aan de slag gaan met nieuwe uitdagingen, toch? Met dit initiatief delen we onze liefde voor smaak en hopen we de consument een unieke thuis-belevenis te bezorgen. Dit smaakt voor ons alvast naar meer..."
— Mik Somers, Theo
Be our guest
Wat voor soort recepten schotelt “Upstream Dishes” je voor? Zoals de titel reeds aangeeft, brengt de samenwerking gerechten met een twist, bedacht door Davy Schellemans, Hannah Van Ongevalle en Ran Van Ongevalle.
Terwijl Davy Schellemans uitdaagt om slechts aan de hand van enkele ingrediënten een versie naar eigen smaak van zijn dish te serveren, doen Hannah & Ran Van Ongevalle piekfijn uit te doeken hoe je enkele spraakmakende en feestelijke cocktails maakt. Elk verschillen ze in de aanpak van hun “Upstream Dishes”, maar steeds vormt een injectie 'persoonlijke smaak' het hoofdingrediënt voor wie zich aan de recepten wil wagen.
HANNAH VAN ONGEVALLE (THE PHARMACY) & RAN VAN ONGEVALLE (BAR RAN)
SPUME
Hannah Van Ongevalle
30ml Everleaf
30ml Lee Coeur
1cl Peychauds Bitters
30ml vers sinaasappelsap
Doe alle ingrediënten in een shaker en shaken voor 15 seconden. Daarna Vullen in een coupette en optoppen met Victor & Charles champagne.
Deze cocktail is een ongewone twist op een klassieke mimosa, net zoals de upstream collectie- exclusief, een tikkeltje excentriek en uit de gewone comfort zone. Een ideale cocktail voor een brunch!
ROASTED SAZERAC
Ran Van Ongevalle
30ml Woodford Reserve Rye
30ml Baron Otard Cognac
10ml Coconut water siroop (of coconut water / suiker)
Infuse met 5% koffiebonen voor 12u.
Roer door met 2dl angostura & absinthe.
Hiermee dien je een heerlijke digestief op dat stevige smaken met koffie combineert. Verrassend zacht...
DAVY SCHELLEMANS (VERANDA)
Chefkok Davy Schellemans liet zich inspireren door een grafische vissenkop uit de brochure van Theo. Om zijn Upstream Dish een eigen leven te laten leiden, deelt Schellemans enkel de ingrediënten om je dan uit te dagen om zelf aan de slag te gaan en met een eigen recept te komen.
De "Upstream Dish" van Schellemans bestaat uit een zout pannenkoekje, zwart gekleurd door inkt van een inktvis en geglaceerd in bouillon van gerookte paling. Daarbovenop bevat het gerecht ook noordzeekrab, crème van duindoornbes, gemarineerde rammenas, en gekonfijte citroenzeste. De finishing touch haalde de kok vanuit zijn eigen kruidentuintje: klaverzuring & goudsbloem. De rest is aan jou...