Food

The Iris: we proefden voor bij het nieuwe restaurant van The Hotel in Brussel

Hoewel het Brusselse restaurant in The Hotel al langer bestaat, is het niet lang geleden opnieuw geopend met een restyling waar je u tegen zegt. Zowel het culinair concept als de hele benedenverdieping als kreeg een update. Sfeerlichten, exotische planten, een toegankelijkere bar, uitzicht op een groene oase; The Iris in samenwerking met Scapa Home weten wel van aanpakken.
person human saucer pottery sweets food confectionery

De fluwelen zetels, het tapijt op de vloer dat het lawaai absorbeert, de loungemuziek... Het kader bij The Iris in Brussel is magnifiek, warm en gezellig. Het personeel is attent en de gerechten zijn er even smakelijk als verfijnd, wat je geserveerd krijgt op fraai servies gemaakt door een Belgische pottenbakker. Het restaurant van The Hotel is geopend van lunch tot diner en verwelkomt iedereen, of het nu is om te apiritieven en werken of te ontspannen en genieten van een smaakervaring.

Het restaurant baadt in de sfeer en heeft een verwennerig interieur met fluwelen structuren waar je in wilt blíjven. Laurence Maes en Dirk Berrewaerts, de artistieke directeurs van Scapa Home, een Belgisch interieurmerk waarmee The Iris samenwerkte voor de restyling, heeft ons kennis laten maken met hun nadruk op hoogkwalitatief decoratief van Belgische weverijen. De grootste verandering naar ons idee in het interieurontwerp van de nieuwe ruimte, is de bar en het restaurant die op één plaats samengebracht worden voor een betere dynamiek. 

The+Hotel+-+The+Iris+-+Photo+credits+Estelle+Hercot+(4).jpg
The+Hotel+-+The+Iris+-+Photo+credits+Estelle+Hercot+(10).jpg
The+Hotel+-+The+Iris+-+Photo+credits+Estelle+Hercot+(2).jpg
© Estelle Hercot

Op 't bord?

Op het bord vind je een duidelijke signatuur van chef-kok Pierre Balthazar, met internationale inspiratie (Azië, Zuid-Amerika, Europa), die seizoensgebonden worden aangepast. Wij proefden bescheiden voor – als je drie gangen met een breed scala aan bijgerechten bescheiden kunt noemen –. We dineerden in de verandaruimte met zicht op het Egmontpark. De kaart is klein, wat volgens ons een pluspunt is, waarvan je een paar voor- en/of hoofdgerechten besteld die je aan tafel kan delen. Een tipje van de sluier? We begonnen met Libanees geïnspireerde hapjes, waarvan de kikkererwten hummus met Libanees brood onze favoriet was. Daarna lichtgegaarde gemarineerde tonijn en biologische quinoa met paprika en als lichte optie voor het hoofdgerecht genoten we van de cesarsalade met gegrilde brisket, sot l’y laisse spies en Parmezaanse crumble.

The+Hotel+-+The+Iris+Restaurant+(14).jpg
The+Hotel+-+The+Iris+Restaurant+(22).jpg
The+Hotel+-+The+Iris+Restaurant+(2).JPG
The+Hotel+-+The+Iris+Restaurant+(16).jpg

Het etablissement verrast ook met zijn robata-techniek, een uit Japan afkomstige grill- en lakmethode die een vlammige garing oplevert en een lichte rooksmaak geeft aan bepaalde gerechten, met name het rundvlees met bananensaus. Het is een bijzondere bereiding op basis van marinade die een perfecte beheersing vereist.

De wijnen tijdens het diner zijn perfect georkestreerd door de bekwame sommelier. De opties die ons werden aangeboden waren Frans klassiek maar ook origineel, met name de zoete rode wijn die bij onze desserts werd geserveerd. Ze zijn overwegend biodynamisch, met uitgelezen partners zoals de bekende importeur en producent Titulus, maar ook Divine Wines en Couleur Vin. Afhankelijk van het seizoen zal ook een rosé of een oranje wijn worden aangeboden. 

De parkeergarage van het hotel is beschikbaar voor gasten van de bar en het restaurant van The Iris.

The Iris
38, Boulevard de Waterloo
1000 Brussels
+32 (0)2 504 13 33
theiris.be

Maandag-zondag geopend van 07.00 tot 00.00.

Recommended posts for you