Food

Taste of Paradise: tot juli dineer je op het water met sterrenchef Syrco Bakker

De tweede editie van festival Paradise Down by the Lake moet nog even wachten om door te gaan zoals gepland, maar maar de tussenpauze van 27 mei tot 27 juni wordt meer dan stijlvol opgevuld. Paradise City introduceert namelijk nieuw culinair concept, Taste of Paradise.
person human water outdoors porch

Ondernemers Gilles De Decker en Dimitri Verschueren zetten niet bij de pakken neer. Vorig jaar lanceerden ze het succesvolle ecologische festival Paradise City, een corona-proof concept met Paradise Down by the Lake, waarbij het publiek genoot van elektronische muziek vanop vlotten op het water in een idyllisch decor. Toen de vooropgestelde timing voor een tweede editie door de huidige coronamaatregelen nét te vroeg bleek, turnden ze het muzikale voor de tussentijd om tot een nieuw culinair conceptTaste of Paradise, waarvoor ze in zee gaan met topchef Syrco Bakker van Pure C in Cadzand.

TASTE OF PARADISE_Ambiance_04_@Jon Verhoeft.jpg

Van 27 mei tot en met 27 juni zullen nu in het Park van Beervelde (Lochristi) elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag een zestigtal gasten culinair eten op vlotten op het water. 16 stevige vlotten zullen telkens 4 tafelgasten kunnen ontvangen en bij regen worden de vaartuigen zelfs voorzien van een dak. Wel hebben de organisatoren een tip: “Taste of Paradise is een bijna orgastische culinaire ervaring in de vrije natuur waarvoor je best je stiletto’s in de kast laat".

TASTE OF PARADISE_Les Plats_03_@Jon Verhoeft.jpg
TASTE OF PARADISE_Les Plats_07_@Jon Verhoeft.jpg
TASTE OF PARADISE_Les Plats_05_@Jon Verhoeft.jpg
TASTE OF PARADISE_Les Plats_01_@Jon Verhoeft.jpg
TASTE OF PARADISE_Les Plats_02_@Jon Verhoeft.jpg

Een drijvende open keuken op het water... Verschillende fysieke en sensorische etappes... Een idyllische setting... We kunnen opnieuw veel verwachten. Welke sensaties Syrco precies zal serveren, wil de sterrenchef liever nog niet verklappen, maar het staat vast dat alle gerechten van het gastronomische menu zoveel mogelijk zullen worden opgetrokken uit lokale ingrediënten. Zo zal een Zeeuwse oester wordt afgewerkt met kruiden uit de parktuin die het water omgeeft.

"Het menu is geïnspireerd op de locatie en al het moois wat de regio te bieden heeft", legt Syrco Bakker uit. "We gebruiken dus de mooiste natuurlijke producten uit de omgeving die puur en eerlijk worden geserveerd in een unieke setting.”

De organisatoren zeggen zelf nog over de veelbelovende samenwerking: "Zijn kenschetsende gebruik van lokale, natuurlijke en traceerbare producten leunt sterk aan bij het DNA van de evenementen die wij organiseren en maakt van deze samenwerking een even logische als perfecte synergie."

TASTE OF PARADISE_Syrco Bakker_01_@Jon Verhoeft.jpg
Syrco Bakker

van 27 mei t/m 27 juni 2021
elke woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag
Park van Beervelde (Lochristi)
tasteofparadise.be

175  per persoon all-in
vast 4-gangen-menu
incl welkomstcocktail, verschillende hapjes, aangepaste wijnen en champagne

Recommended posts for you