Stijlvolle zomerbar SOMMAR haalt deze maand topchefs van Caché uit Parijs naar Antwerpen
Bij de immer populaire pop-upzomerbar SOMMAR in Antwerpen kun je niet enkel terecht voor cocktails op niveau en verfrissende drankjes, ook het foodconcept is er uniek: drie foodpartners wisselen de zomer van 2022 af om de gerechten en cullinaire fingerfood te voorzien. De tweede foodpartner is 14 juli van start gegaan - en dat is er niet zomaar één: chefs Paul-Henri Bayart en Sylvain Roucayro, de laatste van Caché Parijs, het erg trendy en bekende seafoodrestaurant dat erg hoge ogen gooit, stelden de gerechten samen dat je tot 21 augustus kunt proeven: Het keukenteam van het nieuwste seafoodrestaurant Marineau in Antwerpen zorgt voor de expertise en ondersteuning ter plekke.
Op de menukaart van de topchefs kun je premium seafoodgerechten verwachten, zoals: tarama, garnaalsalade, sashimi, gefrituurde calamares, fish & chips, oesters, tonijntartaar en verschillende soorten vis, steeds op verschillende manieren klaargemaakt. Ook is er het barmenu dat deskundig is samengesteld door de Franse grootmeesters.
De signaturedish par excellence is absoluut de crab boil. In een grote pot wordt de seafood gekookt, om die vervolgens op een met kranten bedekte tafel te 'smijten' en met je blote handen te eten tot niemand meer kan en alles eronder zit. Als je de agenda van SOMMAR nauwkeurig in het oog houdt, zal merken dat de crab boil op speciale momenten op de menukaart verschijnt. En het is ook op verzoek beschikbaar voor groepen.
De chefs zijn een hele week in Antwerpen om SOMMAR met hun cateringconcept Le Corner Store in te wijden. Daarna helpt Marineau voor de praktische uitvoering van de gerechten.
SOMMAR loopt nog tot en met zaterdag 17 september 2022
Weekdagen open om 17.00u, weekends open om 12.00u, behalve bij slecht weer
Scheldekade 26/27 (onder Hangar 27), Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen
Samenwerking met chefs van Le Corner Store: 14 juli - 21 augustus