Food

Stijlvolle zomerbar SOMMAR haalt deze maand topchefs van Caché uit Parijs naar Antwerpen

De volgende vijf weken dineer je bij pop-up zomerbar SOMMAR in Antwerpen van de hand van topchefs uit Parijs. Paul-Henri Bayart en Sylvain Roucayrol (die laatste is chef van het hoog aangeschreven seafoodrestaurant Caché) zijn twee chefs die heel wat jaren ervaring hebben opgebouwd in Parijs. In deels juli en augustus maken ze met hun concept, Le Corner Store, een uitstap naar de Belgische stad om ons te verrassen.
person human crowd

Bij de immer populaire pop-upzomerbar SOMMAR in Antwerpen kun je niet enkel terecht voor cocktails op niveau en verfrissende drankjes, ook het foodconcept is er uniek: drie foodpartners wisselen de zomer van 2022 af om de gerechten en cullinaire fingerfood te voorzien. De tweede foodpartner is 14 juli van start gegaan - en dat is er niet zomaar één: chefs Paul-Henri Bayart en Sylvain Roucayro, de laatste van Caché Parijs, het erg trendy en bekende seafoodrestaurant dat erg hoge ogen gooit, stelden de gerechten samen dat je tot 21 augustus kunt proeven: Het keukenteam van het nieuwste seafoodrestaurant Marineau in Antwerpen zorgt voor de expertise en ondersteuning ter plekke.

Op de menukaart van de topchefs kun je premium seafoodgerechten verwachten, zoals: tarama, garnaalsalade, sashimi, gefrituurde calamares, fish & chips, oesters, tonijntartaar en verschillende soorten vis, steeds op verschillende manieren klaargemaakt. Ook is er het barmenu dat deskundig is samengesteld door de Franse grootmeesters.

Sommar2022Dressed crab_Yellowtail Carpaccio.jpg
Sommar2022_Fish & Chips.jpg
Sommar2022_Charcoal Grilled Fish.jpg
Sommar2022_Oysters and a shot02.jpg

De signaturedish par excellence is absoluut de crab boil. In een grote pot wordt de seafood gekookt, om die vervolgens op een met kranten bedekte tafel te 'smijten' en met je blote handen te eten tot niemand meer kan en alles eronder zit. Als je de agenda van SOMMAR nauwkeurig in het oog houdt, zal merken dat de crab boil op speciale momenten op de menukaart verschijnt.  En het is ook op verzoek beschikbaar voor groepen. 

unnamed.jpeg

De chefs zijn een hele week in Antwerpen om SOMMAR met hun cateringconcept Le Corner Store in te wijden. Daarna helpt Marineau voor de praktische uitvoering van de gerechten.

SOMMAR loopt nog tot en met zaterdag 17 september 2022
Weekdagen open om 17.00u, weekends open om 12.00u, behalve bij slecht weer 
Scheldekade 26/27 (onder Hangar 27), Rijnkaai 104, 2000 Antwerpen 
Samenwerking met chefs van Le Corner Store: 14 juli - 21 augustus 

Recommended posts for you