Food

Go bubbly? 4 recepten voor een cocktail met cava

De "plop!" van een champagne- of cavafles maakt elke rendez-vous feestelijker. Hier zijn 4 manieren om het in een chique cocktail te verwerken.
vancouver british columbia cocktail alcohol beverage drink glass goblet martini

Little kiss

MVSA_LittleKiss+cocktail.jpg

Deze cocktail is in de neus zeer elegante florale impressie met fruitige aroma’s van aardbei en framboos. In de mond is het een zeer verfrissende en levendige sprankel met een fruitige finale. Deze cocktail kan perfect alleen geserveerd worden als aperitief of bij lichte maaltijden. Serveren tussen 4°C en 5°C.

 

Ingrediënten

  • 30 ml rode vermout
  • 5 ml vlierbloesemsiroop
  • 60 ml MVSA Brut Rosé
  • Paars viooltje of een andere eetbare bloem

 

Bereidingswijze

Vul een champagnecoupe met crushed ice om te koelen. Vul een shaker met ijsblokjes en giet hier de vermout en vlierbloesemsiroop overheen. Shake stevig voor 10 seconden. Maak de champagnecoupe leeg en giet de cocktail in het glas zonder het ijs. Top af met MVSA Brut Rosé en decoreer met het eetbare bloemetje.

Killer mimosa

We weten: een weinig vernieuwend recept en veel ingrediënten zijn het ook niet - maar dat vinden we precies niet zo erg. Lekker op elk moment van de dag; en dan bedoelen we écht ieder moment, want het is de ideale brunchcocktail. Makkelijker wordt het niet:

 

Ingrediënten

  • 50 ml appelsiensap
  • 100 cava
  • Sinaasappelschijfje

 

Bereidingswijze

Giet de appesiensap in een champagnecoupe. Giet de mousserende wijn er op en garneer met een sinaasappelschijfje op de rand van het glas.

Royal flower

MVSA_cocktail_Royal+Flower.jpg

Deze bloemige cocktail doet zijn naam eer aan met zijn frisse, lichtzoete smaak en levendig uiterlijk. Een elegant aperitief om je avond rijkelijk in te zetten. Pak helemaal uit door de cocktail te maken met de prachtige limited edition sleeve van deze MVSA Brut.

 

Ingrediënten

  • 25 ml vodka
  • 15 ml Grand Marnier
  • 10 ml vlierbloesemsiroop
  • 60 ml MVSA Brut
  • Eetbaar bloemetje

 

Bereidingswijze

Vul de coupe met ijs om te koelen. Voeg de vodka, Grand Marnier en vlierbloesemsiroop toe in een glas en roer zachtjes om. Top af met MVSA Brut naar smaak en werk af met een bloemblaadje.

Sweet honey

Bloedappelsiensap en tequila zijn al een geweldige combinatie, maar de toevoeging van een mousserende wijn zorgt voor een sprankelende indruk en de honing een zoete ondertoon.

 

Ingedriënten

  • 60 ml Codorníu Clasico Brut
  • 10 ml tequila
  • 50 ml bloedappelsiensap
  • 1 eetlepel honing

 

Bereidingswijze

Schud tequila, vers bloedsinaasappelsap en honing in een cocktailshaker en mix tot de honing is opgelost. Giet het mengsel in een champagneglas en giet de Codorníu Clasico Brut erover. Garneer met een gekonfijt of een vers bloedappelsienschijfje.

Recommended posts for you