Food

Recept: vegan ijs van blauwe bessen in 5 minuten

De lockdown zetten wij nog even verder in de keuken. Met het goeie weer als vooruitzicht, is dit zelfgemaakte ijs van bosbessen een must om zelf te proberen. Vegan èn arm aan calorieën.
cream creme dessert food ice cream

De komst van het warme weer is dan toch nog een troost tijdens de lockdown. Om onze buitenbezoekjes (aan het ijssalon) tot een minimum te beperken, delen we dit recept om nu thuis zelf ijs te maken. Bovendien, ijs bevat vaak veel toegevoegde suikers, wat op zijn beurt de calorieën in de lucht doen schieten, en dat is nu net wat we willen vermijden nu we minder bewegingsruimte hebben (en de gym nog gesloten is) tijdens de lockdown. Dit super eenvoudige recept van bosbessenijs is bovendien vegan, double win!

materialen

  • 1 Glas bevroren bosbessen
  • Haver- of andere plantaardige melk

voorbereiding

  • Doe de bevroren bosbessen in een kom.
  • Giet voldoende melk om de bosbessen te bedekken.
  • Mix en laat een paar minuten staan. De mix krijgt een consistentie zoals die van ijs. Voeg meer of minder melk toe, naar voorkeur.
  • Nadat je de gewenste consistentie hebt verkregen, kan je er meteen van genieten of nog even in de diepvries plaatsen. Werk af met crunchy nootjes of verse bessen.

Recommended posts for you