Recept: Thaise Mango Margarita zoals in Tijuana
Songkran - afgeleid van het Sanskriet Samkranti wat transformatie, astrologische stap of verandering betekent - is de belangrijkste viering van het jaar in Thailand. Het staat ook bekend als het Waterfestival, waar van 13 tot 15 april zuiverings- en welvaartsrituelen worden uitgevoerd die representatief zijn voor de Thaise cultuur.
In Mexico vieren ze het gezellig mee: in Banyan Tree in Cabo Marqués kun je een unieke ervaring beleven om dit festival te vieren met speciale activiteiten zoals traditioneel handen wassen, zodat je je welkom en ontspannen voelt wanneer je bij de accommodatie aankomt voor een degustatiemenu in het Saffron-restaurant, waar chef Chitchom Chansong je meeneemt op een culinaire reis door de bittere, zoete en pittige smaken in haar gerechten.
Met tequila, de typische Mexicaanse gedistilleerde drank en de ongeëvenaarde smaak van mango, een representatieve vrucht van Thailand, worden alle gasten begroet met de cocktail van de maand: Margarita Thai Mango. We geven je de stap voor stap zodat je deze verfrissende mix vanuit huis kunt maken.
INGREDIËNTEN
- 30 ml liter tequila
- 15 ml sinaasappelsap
- 5 ml rozensiroop
- 50 gram mango
- 3 frambozen
- Een muntblaadje
ZO MAAK JE HET
- Mix alle ingrediënten zonder ijs tot ze goed gemengd zijn.
- Voeg ijs toe aan een glas en giet het over het ijs in het glas totdat het vol is.
- Garnituur met de frambozen en een blaadje munt.