Recept: kaviaar eieren voor Pasen
Bereidingstijd: 20 minuten.
Kooktijd: 10 minuten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 extra verse, biologische eieren
- 1 kleine pot dubbele room
- 1 bos bieslook
- 1 kleine witte ui
- 1 potje kaviaar van 50 g
- zout en peper
Voorbereiding:
Snij voorzichtig de bovenkant van de schalen af (sommigen hebben zelfs een eiersnijder, voor het gemak). Een mes met kleine tanden volstaat. Leeg de eieren in een kom, er worden er maar drie gebruikt, maak de binnenkant van de schalen schoon en leg ze omgekeerd op een papieren handdoek.
Snipper de ui, je hebt 1 eetlepel nodig. Hak de bieslook fijn, ook 1 eetlepel. Kook de eieren au bain-marie, roerei, en meng ze met de crème fraîche met een garde. Wees voorzichtig, het moet romig en slushy blijven. Meng het roerei met de ui en de bieslook, voeg een beetje zout toe (de kaviaar zorgt voor de rest), peper en vul de schelpen. Leg er 1 theelepel kaviaar op en sluit af met het schelphoedje.
Good to know
Rooster een paar sneetjes boerenbrood als u van zoet houdt. Aangezien we op een chique thema zitten... vermijd de zilveren lepeltjes! Met ei, het geeft een slechte smaak, het is onverklaarbaar, maar zo is het.
En voor de dorst
Een brandewijn van druiven die in Cognac wordt gemaakt zonder op vat te liggen, wit en gekoeld. Een druppel in de mond zal delicaat genoeg zijn om de adel van dit gerecht niet te verstoren en zal precies de juiste hoeveelheid euforie brengen!
Recept te vinden in het boek 'Les bonnes bouffes de mon père', door Raphaële Marchal. Wordt gepubliceerd op 7 april 2022.