Recept: zo maak je de "rosette" omelet die Instagram verovert
Up your breakfast game: deze nieuwe food hype verovert onze Instagram-feeds. Alle eer komt een Japanse chef-kok toe, die het internet verbaasde met zijn spectaculair ogende 'rosette omelet' recept, ook wel genaamd de tornado-omelet. Hoewel het er redelijk ingewikkeld uitziet, heb je slechts een paar eetstokjes voor nodig om het zelf te maken. De self acclaimed foodie postte een video op TikTok, waar hij precies uitlegt hoe je het typische Japanse gerecht thuis kunt namaken. L'Officiel toont je hoe.
"Dit moet je proberen als je naar Japan komt", postte de chef-kok, Omura Isupuro. Houd alvast je sushi-stokjes in de aanslag.
Bereiding:
Om de "rosette"-omelet te maken, breekt de chef eerst een aantal eieren in een pan en mixt ze door elkaar. Dan giet hij beetje bij van het eimengsel in de pan, waarna hij met eetstokjes het traag garende eimengsel voorzichtig draait rond de as van de pan (op de foto tijdens het proces).
Wanneer het mengsel op de bodem begint te garen, neemt hij een paar eetstokjes en plaatst die in het midden van het vloeibare mengsel. Hij draait de pan rond en houdt de eetstokjes op hun plaats, zodat ze de lijnen vormden die het gerecht een roosachtig effect geven. Hij serveerde het gerecht, dat "omurice" wordt genoemd, op een bedje van rijst.
En voila, 美味しい!