Recept: dit pastagerecht at Audrey Hepburn wekelijks...
De in Brussel geboren actrice Audrey Hepburn heeft in de loop van haar leven zoveel rollen gespeeld: als actrice, danseres, stijlicoon en als filantroop. Maar het woord chefkok wordt opmerkelijk weinig gekoppeld aan haar naam of op haar palmares. En misschien komt daar nu verandering in.
Want uit verschillende bronnen blijkt dat de "Breakfast at Tiffany's"-actrice lichte verslaving aan koolhydraten en cheat meals had. Haar favoriete dosis carbs? Spaghetti al Pomodoro, met verse tomatensaus. Ze was zo dol op dit Italiaanse gerecht dat ze het bijna elke week at.
Bespaar je het zoekwerk, er bestaat gewoon geen betere culinaire aanbeveling dan Hepburn's goede smaak. L'Officiel vond het perfect recept zodat jij de classy 'Spaghetti al Pomodoro' van 's werelds meest geprezen stijlicoon kan proberen. Gustoso!
Ingrediënten:
1 kleine ui, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortelen, in kleine blokjes gesneden
2 stengels selderij, in kleine blokjes gesneden
2 grote blikken gepelde Italiaanse Roma tomaten
1 grote bos verse basilicum, gewassen
2 eetlepels extra olijfolie van eerste persing
453 gram spaghetti
Zout naar smaak
Vers geraspte Parmigiano-Reggiano kaas
Bereiding:
Sauteer in een grote pan de ui, knoflook, wortels, selderij en tomaten. Sprenkel er de olijfolie over. Neem de helft van je basilicum en haal de hele blaadjes van de steeltjes (je zou ongeveer een ½ kopje blaadjes over moeten houden). Voeg de basilicumblaadjes toe aan de pot. Laat de saus 45 minuten sudderen, roer af en toe en breek de grotere tomaten uit elkaar terwijl ze koken.
Terwijl de saus suddert, vul je een andere grote pan met 4 water en verwarm je deze langzaam. Neem de resterende basilicum en knip de blaadjes in kleine stukjes met een schaar.
Na 45 minuten, of wanneer de blokjes groenten gaar zijn, zet je het vuur uit. Laat de saus 15 minuten rusten.
Breng ondertussen de pan met water aan de kook. Voeg zout toe, indien gewenst. Kook de spaghetti pasta al dente (met behoud van een beetje knapperigheid aan de kern). Giet af en spoel de pasta met lauw water om kleven te voorkomen.
Proef de saus, voeg zout naar smaak toe indien gewenst. Serveer de pasta royaal overgoten met saus, geraspte Parmigiano-Reggiano kaas en de overgebleven vers gesneden basilicumblaadjes.