Food

Pinča: de gezonde Romeinse pizza met Letse touch

Dankzij 'de beste Letse chef-kok van 2020', Heinrich Erhard, bestaat er nu een gezonde doch heerlijk smakelijke Romeinse pizza: de Pinča. Dit is zeker geen gewone pizza, maar een innovatief Romeins platbrood dat met zijn magie herinnerd zal worden door iedereen die het heeft geproefd.
pizza food
1.jpg

De basis van het flatbread deeg is gemaakt van de hoogste kwaliteit volkoren biologische bloem en gist, wat de "Pinča" ook meteen het meest onderscheidt van andere soorten pizza.

2.jpg

Wat maakt "Pinča" zo speciaal en waarom is het gezonder dan andere pizza's die op de Letse markt verkrijgbaar zijn?

3.jpg

Eerst en vooral, de gist - Het brooddeeg is niet gemaakt van afgewerkte gist. Industriële gist kan worden gebruikt om zogenaamd "snelbrood" te bakken en gist, dat voornamelijk wordt gebruikt in bakkerijen en banketbakkerijen, wordt kunstmatig gesynthetiseerd. Dergelijke gist kan niet goed worden afgebroken in onze maag, dus hoopt het zich op in menselijke cellen en verlaat het het lichaam niet. De gist gebruikt voor deze flatbread bevat de "echte" melkzuurbacteriën die het menselijk lichaam makkelijker kunnen het verwerken.

 

Gist is een mengsel van bloem, water en bacteriën, dat het brooddeeg zijn karakteristieke eigenschappen geeft: zure roomsmaak, uitgesproken broodaroma en zachtheid. Aan "Pinčas" platte broodgist alleen zijn 5 dagen gewijd, waarna het afgewerkte brood 48 uur in de koelkast wordt gefermenteerd.

4.jpg

Ten tweede, de saus - De signature van de klassieke "Pincha" is een tomatensaus. Het is de erfenis van de familie Erhard voor meerdere generaties en wordt gemaakt van de beste zongerijpte Italiaanse tomaten "Mutti". Deze tomaten bevatten geen toevoegingen en conserveringsmiddelen en de saus is aangevuld met een geheime mix van Letse kruiden, wat hem ook zo uniek maakt.

 

Ten derde, de kaas - "Pinča" gebruikt twee soorten kaas: mozzarella en stracciatella.

Mozzarella-kaas geeft de Romeinse pizza zijn favoriete rekbare kaastextuur, terwijl Stracciatella-kaas elke pizza bijzonder romig en smeltend in de mond maakt. Zo'n kaasduo drijft ons naar de hoek van onze smaakpapillen, en ze hebben geen andere keuze dan te vallen voor de charme van smaak.

5.jpg

De productiefaciliteiten van JSC "Smiltenes piens" werken in overeenstemming met de strengste maatregelen voor voedselveiligheidsborging en kwaliteitsbeheer. Werkelijk alles wordt bereid zonder bewaarmiddelen en zonder het gebruik van melkpoeder. Daarom is elk zuivelproduct dat in Smiltene wordt gemaakt echt.

Pinča biedt momenteel twee soorten Romeinse pizza's aan:

  • klassieke gist Romeinse pizza gemaakt van biologisch volkoren meel met Burrata kaas, huisgemaakte tomatensaus en verse basilicum;

  • Croque Monsiuer Romeinse pizza met gekookte ham, kaas en bechamelsaus.

PPinča Romeinse pizza's zijn ook verkrijgbaar met een glutenvrije bodem. Het deeg is gemaakt van glutenvrije rijst en quinoameel, waar de maker van Pinča vooral trots op is, omdat het quinoameel in Letland wordt gemaakt en biologisch wordt verbouwd door Signe Slosberga.

6.jpg

"Pinča" gaat hand in hand met de veilige basis van een gezonde levensstijl en kan er elke dag van worden genoten zonder spijt! Maar wees gewaarschuwd - het is verslavend...

Recommended posts for you