Food

Onze favoriete Italiaanse restaurants in Brussel

Verse pasta in overvloed, pizza's zoals in Napels, antipasti als een kunstvorm... Hier is een blik op onze favoriete Italiaanse restaurants in Brussel.
spaghetti pasta food ice cream dessert cream creme

Cocina Negozio & Trattoria

1577375218635932-Burrata.jpeg
© Cocina

CŎCĪNA (uitgesproken als kokina), de culinaire groep die werd opgericht door Antoine Bradfer en Carmelo Licata en die haar liefde voor de Italiaanse keuken verspreidt via een reeks restaurants in Brussel, behoeft geen introductie. Met uitsluitend verse producten van de boot, heeft elk van hen (Cocina Negozio & Trattoria, Cocina Aperitivo Bar & Pizzeria, Bistrò Nazionale) zijn eigen specialiteit. Onze favoriet? Cocina Negozio & Trattoria, gelegen in Le Châtelain, op een steenworp afstand van Parc Tenbosch. Hier verandert het menu twee keer per dag, vanwege de verse producten en de dagelijkse aanvoer. Dit verklaart waarom je bijna nooit hetzelfde gerecht op de kaart zult aantreffen.

Washingtonstraat 149, 1050 Brussel
www.cocina.be

Osteria Romana

1577375282447355-Carbonara.jpeg
© Osteria Romana

Je hoeft niet naar Italië te gaan om de beste pasta carbonara te proeven, want die vind je in het hart van Brussel, in het restaurant Osteria Romana. Gelegen aan de Avenue Legrand, op een steenworp afstand van het Terkamerenbos, dankt deze plek zijn reputatie aan de fantastische verse pasta, die chef Filippo La Vecchia 's avonds gemiddeld 40 tot 45 keer op een 50 couverts serveert. De pasta kan zo uit de pan worden gegeten en de smaken blijven behouden omdat het kookproces, dat vergelijkbaar is met dat van een sabayon, niet wordt onderbroken.

Legrandlaan 11, 1000 Brussel
www.osteriaromana.eu

CiPiaCe

1577375356293612-Cipiace.jpeg
© CiPiaCe

CiPiaCe, gelegen aan het Sint-Gillisplein, heeft sinds zijn komst een solide reputatie opgebouwd. Hier is de reis naar Italië totaal, van de te delen tapas, het ultra warme Italiaanse onthaal, tot de charme van het interieur, alles in hout. Op het menu? Uitzonderlijke burrata, gegrilde octopus om voor te sterven, romige stracciatella, fijne vleeswaren, en een scala aan pasta en vleesgerechten. Dit alles vergezeld van een huiscocktail, speciaal bereid door de meester-bartenders, met onverwachte ingrediënten. CiPiaCe is een van de plaatsen die elk jaar in Brussel worden geselecteerd om de Brussels Cocktail Week te organiseren.

Sint-Gillis Parvis 49A, 1060 Brussel
www.cipiace.be

Dolce Amaro

Eenmaal per jaar reizen Domenico, Michele, Felice en Vito, het kwartet dat aan het roer staat van Dolce Amaro, het toonaangevende Italiaanse restaurant in Brussel, naar Alba, Italië, op zoek naar de beste witte truffels van het land. Hier krullen de kostbare snippers zich op de meeste borden met pasta, vlees, vis of zeevruchten voor een vleugje pure luxe. Het beste deel? De mogelijkheid om te vertrekken met het beste van de originele Italiaanse producten, meestal alleen te vinden in Italië, van het Atelier Dolce Amaro, de delicatessenwinkel van de plaats, verborgen een paar meter verderop, op nummer 86 van de Rue Defacqz.

Charleroisesteenweg 115-117, 1060 Brussel
www.dolceamaro.be

La cantinetta

1577375518794052-42658025_2100164260249146_8929000617678995456_o.jpeg
© La cantinetta

La cantinetta is een van die geheime Italiaanse klompjes die zorgvuldig mondeling worden doorgegeven. Hoewel het geen website met een menu heeft, is het toch een van de beste Italiaanse adressen in Brussel. Naast de pasta's en andere gerechten uit de laars, zijn de op houtvuur gebakken pizza's in Napolitaanse stijl het stergerecht van de zaak. Onze favoriet? De onvermijdelijke stracciatella pizza, met burrata als ingrediënt bij uitstek om hem op te waarderen.

Rue de la Paix 24, 1050 Brussel

Da Mimmo

1577375560401448-Da-Mimmo-6.jpeg
© Da Mimmo

Met een Michelinster is Da Mimmo het Italiaanse restaurant dat Sint-Lambrechts-Woluwe doet schitteren. Hier ontmoet de passie voor lekker eten de passie voor smaak, voor een ervaring die helemaal niet stoffig is. De gerechten van chef Gerardo Metta variëren naargelang van de producten van het seizoen en zijn inspiratie, zodat elk gerecht het resultaat is van een evenwicht tussen de eenvoud van de producten en de perfecte uitvoering ervan. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteitscriteria. De meeste komen rechtstreeks van de Italiaanse laars. De specialiteit van het huis? De "Tagliolini al tartufo nero melanosporum", tagliolini met truffel.

Koning Chevalierlaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
www.da-mimmo.be

Café Popolare

1640083818198163-120348222_2819942394930892_6048939143988585105_n.jpeg
© Café Popolare

Geen formaliteiten hier! Met familie of vrienden, je gaat hier vooral heen om het beste van de Italiaanse keuken te delen, opnieuw opgevat in een tapasstijl, tussen liefhebbers van lekker eten. Het restaurant is zeer warm en nodigt zijn klanten uit om binnen te zitten aan de grote tafel - waardoor het een ideale plek is voor groepsfeesten - of buiten op het zeer grote terras als het mooi weer is. Wat het eten betreft, kun je genieten van een burrata, een heerlijk gekruide octopus, of een broodje kreeft to die for. De chef-kok, die in het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Le Chalet de la Forêt heeft gewerkt, beheerst meer dan alleen Italiaanse specialiteiten. 

Rue du Prevot 86, 1050 Brussel
cafepopolare.com

Il Gastronomico

1640084631446608-David-Olkarny21.jpeg
1640084631528091-David-Olkarny10.jpeg
© David Olkarny

Zeven is het aantal tafels (18 plaatsen) in het ultra-intieme restaurant Il Gastronomico, verscholen in de discrete Rue de la Fourche, op een steenworp afstand van de Place de la Monnaie. Dit nieuwe rendez-vous, het kleine broertje van het zeer beroemde Ricotta & Parmesan, een Italiaans instituut in het centrum van de stad, is een echte cocon voor geliefden - de setting maakt het de ideale plek voor koppels die op zoek zijn naar intimiteit - en grenst zelfs aan het restaurant, aangezien er slechts een tussendeur tussen beide is. Maar chef Michel Wahaltere voert voor de verbaasde ogen van de klanten, in zijn kleine persoonlijke open keuken, een vooraf bepaald culinair ballet op... of op maat gemaakt, naargelang de wensen van het moment. Op het menu? Een verfijnde burrata op een bedje van prei voor een originele culinaire ontmoeting, truffelpasta, een tijdloos Italiaans gerecht, of een selectie van de beste Italiaanse kazen. Met vier voorgerechten, vier hoofdgerechten, drie nagerechten en een kaasschotel gaat het restaurant recht op zijn doel af, waarbij edele producten, op delicate wijze bereid, de hoofdrol spelen.

Rue de la Fourche 55, 1000 Brussel
www.ilgastronomico.be

Recommended posts for you