Nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je must-go lijst
Fine Fleur
Eén van de gloednieuwe restaurants in Antwerpen is het driesterrenrestaurant van Jac Jan Boerma en Thomas Diepersloot, gelegen in het betoverende vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in het hartje van Antwerpen. Het hotel nam zijn intrede in het 15de eeuws klooster, waarbij Restaurant Fine Fleur zich in het oude hospitaal vestigde. De combinatie van een adembenemend interieur en verfijnde keuken, zorgt voor een totaalbeleving. De eeuwenoude historische balken in combinatie met een stijlvolle, moderne aankleding kunnen je ogen er niet van weghouden. Nadat je ogen werden geprikkeld, neemt Fine Fleur je mee op een reis van smaken. Lokale, seizoensgebonden ingrediënten en wereldse specerijen worden in een ware smaaksensatie omgezet. Bij Fine Fleur is de klant koning! Gedurende je bezoek legt het personeel je met een smakelijke glimlach lekker in de watten.
Lange Gasthuisstraat 41 B
2000 Antwerpen
restaurantfinefleur.be
Hertog Jan
Bij het hotel Botanic Sanctuary vind je nog een aantal andere hoogstaande restaurants, waaronder Hertog Jan at Botanic. Gert De Mangeleer en Joachim Bouders heten je er graag welkom en bezorgen je een culinaire totaalbeleving. Met de allerbeste producten, lokaal geproduceerde ingrediënten en gekozen volgens seizoen, leveren ze bordjes van kwaliteit. Het concept is eenvoudig: een gezellig restaurant met 22 zitplaatsen waar het van Hertog Jan volgens het Japanse Omakase-principe werkt. Wat wil dat zeggen? Je geeft je als gast volledig over aan de kunsten van de chef. Spannend, maar absoluut de moeite waard!
Lange Gasthuisstraat 51
2000 Antwerpen
hertog-jan.com
Monroe
Op het bruisende Antwerpse Zuid vind je Bar & Bistro Monroe. Omdat Monroe op de grens van het Oude en het Nieuwe Zuid gevestigd is, gaf het de inspiratie om zowel de menukaart als het interieur met klassieke en moderne elementen vorm te geven.
Voor het interieur werd er een samenwerking met ontwerper Kurt Hereygers van architectenbureau Not Before Ten opgestart. Het resultaat? Een klassiek design met moderne elementen en details. Dat principe heeft de horecazaak in hun food & drinks doorgetrokken. Chef Lander Hansekens Maldonado en hoofd-bartender Yuni Herremans creëren voor jou elegante, smaakvolle bistrogerechten of eigen gemaakte cocktails. Ontspanning en genot zal bij Monroe niet ontbreken. Zeker niet als je in het zonnetje op het terras zit.
Gentplaats 1
2000 Antwerpen
bistromonroe.be
Laila by Boker Tov
Tom Sas en Lori Dardikman bundelen al enkele jaren hun krachten voor de mediterrane restaurantketen Boker Tov. Maar nu hebben ze er sinds een paar maanden een nieuwe creatie op een unieke plaats bij. Met Laila by Bover Tov willen Tom en Lori dat hun gasten nog steeds de smaken van Tel Aviv kunnen proeven. Daarom inspireren ze hun menu op alles wat uit het Midden-Oosten komt. Gevulde pitabroodjes, mango-currydressing, gegrilde aubergines, humus, Israëlische groentesalades, noem maar op! De ligging met het spectaculaire uitzicht weet vooral de aandacht te trekken. Laila is een rooftoprestaurant op de negende verdieping van een Antwerps kantoorpand. De terrassen bieden een panoramisch zicht van maar liefst 270°. Dat moet je toch gezien hebben?
Mechelsesteenweg 180
2018 Antwerpen
lailatov.be
Lunet
Op 25 maart 2022 opende restaurant Lunet in Antwerpen in het Mercure Antwerp City Centre, om de hoek van station Antwerpen Centraal en MoMu Antwerpen. De keuken serveert seizoensgebonden gerechten gemaakt met lokale ingrediënten die zijn geïnspireerd op de natuur.
Toen we er onze voeten onder de tafel schoven was er keuze uit een aantal verse gerechten. Dat komt omdat de keuken van Lunet zoveel mogelijk lokale leveranciers uit Antwerpen en België inkoopt en seizoensgebonden gerechten met Franse en Mediterrane invloeden serveert. De koks werken alleen met verse ingrediënten die volledig worden gebruikt om zo een minimale voetafdruk en afval achter te laten. Ook serveren ze geen bedreigde vissoorten of kooi-eieren. Een tip? De zeebaars met aardappelcrème, paddenstoelen en asperges. De keuken is geopend van 17:30 tot 22:00 uur en de bar van 10:00 tot 01:00 uur. Lunet is in mei 2022 ook open voor lunch.
Quinten Matsijslei 25
2018 Antwerpen
lunetantwerp.be
Évidence
Évidence, Frans gastronomisch eilandje in de Cadixwijk, opende in juli 2021 opnieuw zijn deuren. De zaakvoerders Lionel en Amélie, zijn een klein gepassioneerd team met een focus op kwaliteit en gastvrijheid. Het is een mix van klassieke elementen en architecturaal design. Chef Lionel Bethaz serveert de Franse keuken, ontdaan van zijn clichés en met de nodige naturelle, légèreté en fraîcheur, een pure en naturelle franse keuken met kraakverse- en seizoensgebonden producten in een menu dat regelmatig wisselt. Enkel via reservatie.
Indiëstraat 34
2000 Antwerpen
evidence-antwerpen.be