Food

Move over, GT: deze punch is hét zomerdrankje van 2021

Perfect als verfrisser tijdens hete dagen, leuk om te maken en nog leuker om te serveren. Handen omhoog voor de Punchas de las Dunas, hét zomerdrankje van 2021 als het aan L'Officiel ligt.
wood

Voor de onbekenden, stellen we hem graag even beter voor. Lou Claessens, bartender en bezieler achter het project Lowno, bedacht Punchas de las Dunas voor Antwerpse zomerbar Sommar. De cocktail wordt gemaakt met Hierbas de las Dunas, een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de Noordzeeduinen. Meestal worden likeuren gemaakt met gedroogde kruiden, maar bedenker van het ingrediënt en chef-kok Syrco Bakker (Pure C) gebruikt alleen verse ingrediënten. Deze techniek geeft Hierbas de las Dunas een pure, zout-zoete smaak en maakt het tot een perfect aperitief, after-dinner of cocktailingrediënt.

Lou vertelt L'Officiel nu hoe je de cocktail maakt zoals hij, mixologist, dat zou doen. Dat móét wel goed zijn.

016a2063-7002-4adb-8e40-3e0f3472e584.JPG
Punch de las Dunas bij zomerbar SOMMAR Antwerpen

Recept

Dit heb je nodig:

- 30ml Hierbas de las dunas 
- 75ml Veuve Cliquot champagne
- 30ml limoensap 
- 15ml ananas puree 
- 50ml zwarte thee 
- 10ml suikersiroop 1:1 (1 liter water op 1 kilo suiker) 
- 20ml witte wijn
- Toppings (ananas, kumquat, munt, eetbare bloemen)

Je kunt dit recept x de gewenste hoeveelheid doen en dan serveren in een karaf met ijs.

 

Zo maak je 'm:

Doe de ingrediënten bij elkaar, neem 150ml van de punch en top het af met 75ml Veuve Cliquot champagne. Garneer met ananas, kumquat, munt en eetbare bloemen.

 

Cheers!

Recommended posts for you