De 9 lekkerste ijssalons in Antwerpen van 2022, opgedeeld per buurt
Omdat je waarschijnlijk in de warme zomer van 2022 snel verkoeling zoekt, zullen we er gelijk maar aan beginnen. Dit zijn de ijssalons met de lekkerste ijsjes in Antwerpen, met adres en openingstijden in de link:
Zuid
Gelato Giuliano
Het hippe ijssalon Gelato Giuliano, gelegen op de Marnixplaats, is een veelbelovende samenwerking tussen de Familie Dheedene en chef-kok en artisanaal ijsbereider Julien Limbach. Naast de gewone gelato (alhoewel... gewoon?) serveren ze ook een briochebroodje met ijs. Het terras biedt genoeg ruimte om te proeven en even bij te kletsen met je gezelschap.
Karel Rogierstraat 1
2000 Antwerpen
gelato-giuliano.com
Milad
Setareh Pourjavan opende een uniek ijsatelier Milad waar ingrediënten uit het Midden-Oosten de boventoon voeren. Stel je dus open voor heel wat unieke smaken zoals zwarte tahini, koffie kardamom, saffraan of lavendel met honing. De salon is strak ingericht, de benadering is er modern. Er een ontbreekt een terras, maar er zijn genoeg bankjes in de buurt om even te rusten.
Kloosterstraat 120
2000 Antwerpen
miladicecream.be
Gelato Factory
Gelato Factory is een icoon in Antwerpen al sinds 2010, zowel voor take-away van het huisbereide ijs als voor genieten ter plaatse. Al is een wandeling met de ijsco ook geen slecht idee, want de salon zit vlak bij de Vlaamse Kaai.
Verschansingstraat 57
2000 Antwerpen
gelatofactory.be
Centrum
Philip’s Biscuits
Het hele jaar kun je al bij Philip’s Biscuits terecht voor een gevarieerd aanbod aan lekkernijen, maar in de zomer doen ze er nog iets extra's bij: een heuse ijskraam parkeert zich de hele zomer voor de betoverende etalage van de store en biedt twee verslavende smaken zoals we van hen gewend zijn: speculaas en Antwerpse handjes. De volle ijssmaken kun je op een hoorntje krijgen, maar er is ook de mogelijkheid om een potje to go mee te nemen.
Korte Gasthuisstraat 39
2000 Antwerpen
philipsbiscuits.online
Pierre Marcolini
Voor de winkel van Pierre Marcolini in de Wilde Zee vind je nog zo'n nostalgische ijskraam. De ijsmakers van La Maison Pierre Marcolini presenteren je daar ijs als een millefeuille: verschillende laagjes van ijs of sorbet afgewisseld met Grand Cru chocoladeblaadjes die tijdens het proefmoment worden gebroken. Het is voor het eerst dat het maison de ervaring van een versgedraaid ijsje aanbieden in een select aantal boetieks. Elke ijssmaak heeft z'n eigen ijsmachine om een perfect romig ijsje à la minute te krijgen. Nog iets extra's? Dan kan je kiezen uit verschillende soorten chocoladeschilfers en geroosterde en gekarameliseerde hazelnoten, pistachenoten of amandelen om eroverheen te strooien.
Schrijnwerkersstraat 25
2000 Antwerpen
marcolini.com
IceLab Nicecream Creations
Op zoek naar fully plantaardig? IceLab NiceCream Creations in Antwerpen schept enkel plantaardige producten. Hun huisbereide, artisanale, vegan ijs is gemaakt met liefde voor mensen, dieren en onze wondermooie planeet. Aan de recepten hebben ze een jaar lang hard gewerkt: ze gebruiken natuurlijke, pure, en zoveel mogelijk biologische ingrediënten. En dat proef je al van bij de eerste hap. Op het terras kun je tegen een extra betaling van je ijsje genieten, maar de omgeving biedt ook genoeg zitplek.
Oudevaartplaats 38
2000 Antwerpen
icelab.be
Noord
SOMMAR
Oké, oké, de populaire zomerbar SOMMAR is natuurlijk geen ijssalon, maar de ijsjes die ze er dit jaar serveren in samenwerking met Iceconic uit Brugge doen er zeker niet aan onder. Wat hadden we ook verwacht? De kwaliteit van het ruimte aanbod drankjes en cocktails en het menu van de verschillende foodpartners is immers ook hoog.
Rijnkaai 104
2000 Antwerpen
peopleofsommar.be
Cremerie Germaine
Breng gelato tot leven: dat is het doel van Cremerie Germaine, de ijsboetiek naast het MAS-museum in het hart van de wijk ’t Eilandje in Antwerpen. Cremerie Germaine is een moderne gelateria, die premium zelfgemaakte gelato serveert aan tafel, ijscoupes, gelato sticks, ijspralines en ijstaarten, Brusselse wafels en pannenkoeken, koffie en thee en een reeks warme en koude dranken. Alle gelato’s worden vers gemaakt in het on-site ‘gelato laboratorium’, waar je het proces met eigen ogen kunt zien.
Nassaustraat 13
2000 Antwerpen
Oost
Borgo Gelato
Ook bij Borgo Gelato experimenteren ze graag met vegan ijs: elke dag proberen ze minstens vijf vegan ijssmaken te bereiden, omdat ijs zonder dierlijke ingrediënten ook bijzonder lekker kan zijn! En omdat ze graag variëren staan er elke dag andere (en vaak nieuwe) ijssmaken in de ijsvitrine.
Sint-Janstraat 50
2140 Borgerhout
borgogelato.be