Lekker detoxen doe je zo: groentenmillefeuille met geitenkaas
Misschien ken je Alain Indria niet, maar zijn Antwerpse hotspot van weleer doet vermoedelijk wel een belletje rinkelen. Samen met zijn mama Odette runde hij jarenlang Lombardia, een pionier op vlak van gezondheid, waar je heerlijke sapjes, koffie’s en thee kon vinden, nog lang voor deze trend zo populair werd. Gewapend met een bagage als ex-surfer, dat verklaart waarom hij jaren op Maui in Hawai gewoond heeft, en pionier van een gezonde levensstijl, lanceerde hij een kookboek ‘Funky Skinny Food’. Met behulp van zijn eigen verhaal illustreert Alain hoe ook jij de gezondste versie van jezelf kan worden. Hawai is immers dé plek waar veel healthy food trends vandaan komen.
In ‘Funky Skinny Food’ verhaalt Alain over hoe hij dankzij zijn moeder Odette, die in 1972 Lombardia stichtte, opgroeide tussen gezonde voeding en hoe zijn liefde en passie hiervoor steeds groter werden. Een passie die uiteindelijk resulteerde in eigen gezonde creaties waar zelfs wereldsterren zoals Moby, Sting en Maxi Jazz van Faithless fan van werden. Ook acteur Willem Dafoe schoof vaak mee aan tafel in Lombardia. “Maar die kwam misschien vooral naar Lombardia voor mijn moeder Odette: hij vond haar de mooiste vrouw op de planeet…”
Ingrediënten:
320 gr kasha (kasha is in olie geroosterde boekweit. Met zijn typerende eigen smaak is kasha een bijzonderheid om op verschillende manieren mee te experimenteren)
2 groene en 2 gele courgettes
2 aubergines
2 rode uien
4 grote tomaten
rolletje geitenkaas
400 ml biologische tomatenpassata
pittig gemberextract met tijm en salie
peper
kruidenzout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pof de kasha 1 minuut in een hete pan.Voeg daarna water toe, zodat de kasha net onder water staat, en zet het deksel op de pan. Haal dit na na 1 minuut van het vuur. Laat enkele minuten naast het vuur afkoelen met het deksel erop terwijl je de rest van je gerecht klaarmaakt.
- Snijd de courgettes, aubergines en de uien met een mandoline in ronde schrijven van dezelfde grootte en snij de tomaten met een mesje.
- Hak ronde schijven van de geitenkaas van dezelfde grootte als de groenten.
- Mix de tomatenpassata en een snufje gemberextract met tijm en salie.
- Bedek de ovenschaal met een laag tomatenpassata.
- Leg de groenten erin, waarbij je ze rij voor rij afwisselt, gevolgd door de geitenkaas. Maak zoveel lagen als je in de overschaal krijgt. Kruid bij met peper en kruidenzout.
- Doe aluminiumfolie over de schotel en schuif in de oven voor 20 min. Dan haal de folie eraf en zet je de schaal nog eens 20 min in de oven. Controleer af en toe of de groenten niet te bruin worden
- Eet de kasha als koolhydraat bij de groentenmillefeuille.