Le Pristine getest: zo eet je in het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman
Le Pristine en Le Pristine Café zijn een à la carte restaurant en walk-in bar voor een totaalbeleving waar oog voor detail en kwaliteit de rode draad zijn. Dit is zo'n restaurant waar je vooral héél lang wil blijven zitten. We geven je graag alvast een inkijk in de keuzes, details en verhalen die van Le Pristine een esthetisch vernieuwend restaurant maken, voordat het opent op 14 juli.
Fashion
Met Verso Antwerp als partner werd de Italiaanse klasse in Le Pristine op alle vlakken doorgetrokken. "Het is nu drie jaar geleden dat ik door Luc Dheedene werd gevraagd of ik samen met Verso in dit nieuwe project wilde stappen", vertelt Sergio. "Nadat ik het naastgelegen pand had bezocht zag ik onmiddellijk de opportuniteit om hier een wereldse zaak neer te zetten. Ik voelde een ruimte met een architectuur die je naar de keel grijpt, midden in het fashion district van Antwerpen, en wist dat ik deze unieke kans niet voorbij mocht laten gaan. Verso’s en mijn ambitie hebben elkaar gevonden en dat voel je van zodra je binnenstapt."
De connectie tussen de twee zaken kwam tot stand door hun gedeelde liefde voor Italië met zijn klasse en kwaliteit. De doorgang die voorzien werd tussen Le Pristine en Verso, zet de sterke samenwerking nog eens extra in de kijker. Daarnaast zijn ze van plan samen producten te maken en zijn de host, hostessen en chefs van Le Pristine gekleed door Verso.
Design
Het hedendaagse en internationale interieur is van de hand van het Deense Space Copenhagen in samenwerking met het Antwerpse Verhamme + De Vel architecten. Space Copenhagen zoekt in al hun projecten naar een balans tussen uitersten: klassiek en modern, organisch en industrieel, licht en schaduw. Le Pristine sluit daar perfect bij aan in een zoektocht naar een balans tussen Zeeuwse terroir en Italiaanse flair, tussen uitbundigheid en minimalistische klasse. Lokale partner Verhamme + De Vel architecten zorgde voor de verbinding en communicatie tussen Kopenhagen en Antwerpen.
De creatievelingen van Space Copenhagen waren alvast onder de indruk van Antwerpen: “Antwerp is a relatively small city but extremely design driven. From the outset we were fascinated by the renaissance architecture, history and the artists from the region, and the way they depicted rural and rudimentary settings, people eating, enjoying a meal with a sense of humbleness. This informed how we envisioned the social experience at Le Pristine and the restaurant has been designed with a sense of slow aesthetics as a vehicle for modern social encounter in Antwerp.”
Food en drinks
Ook in de keuken worden twee uitersten samengebracht: in de keuken brengt Sergio met zijn chefs een eerbetoon aan Italië met knipogen naar zijn eigen Zeeuwse oorsprong. Het restaurant is toegankelijk, iedereen is welkom. Hij heeft daarom een menukaart samengesteld op basis van wat hij zelf graag eet. Voor de drankkaart heeft hij zich gewend tot bar- en cocktailspecialist Paul Morel. De twee werken al zo’n tien jaar samen voor verscheidene projecten en de zoektocht naar unieke smaaksensaties. Een samenwerking die - net als de cocktails - berust op een duidelijk evenwicht: Herman levert ideeën en inspiratie aan, Morel werkt deze uit en brengt ze op smaak. Resultaat? Cocktails als Sergio’s Truffle Negroni en Le Pristine Spritz, te bestellen aan zowel de bar, als aan tafel.
We nemen je tot slot nog graag mee naar binnen: