Nieuwe streetfood hotspot in Antwerpen biedt takeaway shrimpburgers: Jean sur Mer
Op de Groenplaats 15 opent Jean sur Mer deze week zijn eerste vestiging genaamd Harbor Cafe. What to expect? Een volkse visbar waar je het heerlijke streetfood concept van Jean sur Mer kan proeven. Zolang er geen versoepeling van de lockdown komt, zal het voorlopig bij windowshoppen blijven, via het take-outraam. Je kan er terecht voor de befaamde fishburgers, burgers met een duurzame garnaalkroket, fish en chips en nog veel meer.
“Voorheen was dit pand café ‘t Bolleke, later ‘t Gollemke. Dat bruin kroeg-gehalte willen we behouden in ons Harbor Cafe. Het wordt geen finedining restaurant, maar een volkse kroeg waar streetfood en een fris getapte pint centraal staan. Én, met het coronavirus in het achterhoofd hebben we een take-outraam voorzien aan ons pand”, vertelt Peter Vlyminck, van Jean sur Mer.
Een van de beste burgers van Antwerpen
Jean sur Mer is al langer bij de Antwerpenaar bekend voor zijn fishburgers, kibbeling en garnaalkroketten met duurzame grijze noordzeegarnalen. Stuk voor stuk producten die de ondernemers zelf ontwikkelen en verkopen aan de horeca en retail. Puur, ongecompliceerd en lekker. De shrimpburger van Jean sur Mer is door Mathieu Terryn, frontzanger van Bazart, al uitgeroepen tot één van de beste burgers van Antwerpen.
Take-in or take-out?
Om die bewering te staven - of de shrimburger één van de beste burgers van Antwerpen is - kan je dit uiteraard zelf testen aan het take-out raam van Harbor cafe. De ondernemers voorzien een take-outraam waar maaltijdbezorgers zoals Deliveroo en Uber Eats bestellingen kunnen afhalen. “Zo hoeven de maaltijdbezorgers niet binnen te komen, wat in tijden van corona zeker een pluspunt is. Mensen die - wanneer het opnieuw toegelaten is - op het terras zitten, kunnen binnen bestellen en hun eten aan het raam afhalen.”