Hotel La Butte Aux Boix pakt uit met “Boutique Diner” op kamer door chef Ralf Berendsen
De concurrentie voor zijn, noemen we dat. Om te wachten op het nieuwe tijdsperspectief van een heropening van de horeca (op 1 mei 2021), zaten La Butte Aux Bois' nieuwe mede-eigenaar Jochen Leën en chef Ralf Berendsen al te lang op hun honger. “Ik werk al tien jaar in dit hotel, ben sinds eind vorig jaar mede-eigenaar en zit samen met mijn team vol ideeën en energie. Hoog tijd om met onze gasten te reconnecten,” aldus Jochen Leën.
Something's cooking, sinds het Limburgse vijf sterren resorthotel in nieuwe handen kwam. Mede-eigenaars Jochen Leën en Rüdiger Pohl wijden niet alleen een nieuw restaurant in, het hotel krijgt er ook een nieuw interieur én een gloednieuw, culinair concept bij.
Zo zal het vernieuwde restaurant La Source (** Michelin en 17/20 Gault&Millau) voortaan de naam van de chef Ralf Berendsen dragen. De gelauwerde chef, sinds 2011 actief in La Butte aux Bois mag binnenkort zijn gasten op een volledig vernieuwde keuken trakteren en verwelkomen in een - eveneens - nieuw interieur. Op dezelfde locatie met uitzicht op de ruime tuin kunnen gasten gezellig aperitieven of bij een fijn glas natafelen. De wijnkelder werd vernieuwd en sluit voortaan transparant aan op het restaurant waar maître Ylja Berends en sommelier David Aerts voor een gestroomlijnde dienst zorgen.
Tijdens de weekends van de maanden maart en april serveert hij alvast een voorproefje met een corona-proof 'boutique diner'. Gasten kunnen een etentje reserveren, weliswaar samen met een hotelovernachting. Mits vooraf te reserveren, kan je bovendien genieten van de extra faciliteiten waaronder het zwembad en massages in de Spa Retreat La Forêt of wandelen en fietsen in het aansluitende Natuurpark Hoge Kempen.
Corona-proof diner
Omdat het nog even wachten is tot de horeca opnieuw mag openen door de huidige maatregelen tijdens de coronacrisis, beslisten Jochen en Ralph om gasten toch al een voorsmaakje te geven van het vernieuwde hotel en concept. In de maanden maart en april zijn gasten welkom op vrijdag- en zaterdagavond voor privé corona-proof diners op de kamer, in het nieuwe hotelgedeelte. Meer bepaald twintig luxekamers met uitzicht op de groene omgeving zijn beschikbaar, waar een zes gangen-diner geserveerd wordt, begeleid door een selectieve wijnkaart, met bijkomende optie van een paar gerechtjes die eventueel als extra verwennerij kunnen besteld worden.
“We werken op voldoende afstand de borden af op een buffetje dat aan elke kamerdeur staat waar de gasten hun bord zelf kunnen nemen,” preciseert chef Ralf Berendsen die op die manier een aantal van zijn signatuurgerechten aangevuld met nieuwe creaties zal ten beste geven.
Het “Ralf Berendsen “Boutique Diner” in La Butte aux Bois heeft elke vrijdag- en zaterdagavond in maart en april vanaf 19:00 uur plaats. Zes gangen diner met aperitief, koffie en water plus overnachting met luxe ontbijtmand: € 500 per persoon.
Domaine La Butte aux Bois, Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken.
Reserveren via www.labutteauxbois.be