De snelste homemade pizza: flatbread, bieten-amandelpesto en geitenkaas
We wanen ons nog even in de zomer met de geur van Italië's nationale gerecht, maar dan wel in een nieuw jasje voor de herfst. Wij schotelen deze klassieker voor met een homemade upgrade van bodem tot topping: pizza van flatbread met bieten-amandelpesto en geitenkaas. Want deze pizza maak je met een bodem van flatbread, die veel luchtiger is dan pizzadeeg. Daar bovenop komt een heerlijk laagje bietenpesto van rode biet, amandelen, knoflook, Grana Padano en verse tijm. Een verrassende en smaakvolle combinatie met geitenkaas en courgette. Een super eenvoudige homemade pizza die de zomer en de herfst samen op je bord brengt, best of both worlds dus!
Dit heb je nodig:
1 rode ui
1 courgette
40g amandelen
50g Grana Padano-vlokken
80g verse geitenkaas
2 stuks knoflook
6 takjes verse tijm
250g rode biet
4 stuks wit flatbread
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.
Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.
Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.
Leg de flatbreads op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de flatbread pizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.
Verdeel de flatbread pizza’s over de borden.
Eet smakelijk!