Het recept voor een cocktail op basis van whisky die we deze zomer drinken
Dit distillaat van gemoute gerst vormt de basis van de bekende Belgian Owl Single Malt, die door de beroemde Whisky Bible van Jim Murray al driemaal tot Best European Whisky of The Year is verkozen. New Make Spirit wordt in hartje Haspengouw gebotteld zodra het uit de twee majestueuze Schotse alambieken komt, zonder rijping op vat.
Zomers drankje
Het distillaat bevat verfijnde aroma's van gemoute gerst, warm brood en zandkoekjes. Daarna gaat het over in een frisse, fruitige structuur met accenten van reine-claude en rijpe peer. Dit zomers zoet drankje - dat zowel puur als in cocktails gedegusteerd kan worden - weet nu al bartenders en fijnproevers te bekoren. Zin om te experimenteren? Laat de mixologist in je vrij met dit vernieuwde cocktail recept van Etienne Bouillon.
Manhattan met een moderne twist
- 4 cl Belgian Owl New Make Spirit
- 4 cl rode vermout
- 1 lepel Marasca
- 3 druppels Angostura
- 5 cl bruiswater
- IJsblokjes