Food

Herfstig recept: ravioli van wortel, harissa en mimolette

Chef Oscar Verlant van de Terra Bar à Vins onthult aan L'Officiel zijn exclusieve recept voor herfstravioli - om zonder mate van te genieten bij het haardvuur.
dish food meal bowl plant

Ingrediënten voor een dozijn ravioli:

Voor het deeg:
100 gram t45 bloem
70 gram eigeel (3 en een half eigeel)
1 snuifje zout

Voor de puree:
50 gram gele ajuinen
200 gram oranje wortelen
40 gram zachte boter
1 takje rozemarijn

Voor de zoete harissa:
1 gele ui
1 rode peper
1 rode Jalapenos peper

Afwerking:
Bieslook
Limoenrasp
Schaafsel van oude mimolette kaas

Voorbereiding:

1. Maak het deeg.
Meng (met de hand of in een keukenmachine) de bloem, de eidooiers en het zout (het verkregen mengsel is niet glad).
Filter en laat 3-4 uur rusten in de koelkast.

2. Maak de wortelpuree.
Snijd de ajuin fijn en fruit hem aan in een pan met een scheutje neutrale olie en een snufje zout.
Hak de wortelen fijn en voeg ze bij de uien. De stukjes wortel moeten kleuren (voeg een beetje water toe als ze blijven plakken).
Voeg het takje rozemarijn toe en roer af en toe.
Zodra de wortelen zacht zijn geworden, verwijder je het takje rozemarijn en meng je het met de boter.

3. Maak de harissa volgens dezelfde stappen als de wortelpuree.
Pas de kruiden aan naar smaak.

4. Rol het deeg uit en zet de ravioli in elkaar.

5. Kook de ravioli 3-4 minuten in een pan met kokend gezouten water.

6. Dien het op.
Drie ravioli per bord, een beetje zoete harissa, fijngesneden bieslook, een beetje limoenrasp en wat schaafsel van oude mimolette kaas.

1 / 3

Tags

Recommended posts for you