Hoogstaand en toch toegankelijk dineren kun je nu ook in de Gastrobar van FRANQ Antwerpen
FRANQ, dat huist in een discreet herenhuis in het centrum van Antwerpen, staat bekend om zijn luxueus boetiekhotel, gastronomisch restaurant met Michelinster en gezellige gastrobar. En juist die gastrobar is sinds kort opengesteld voor iedereen. Dat wil dus zeggen: je kunt nu genieten van luxe kleine gerechten geserveerd door de chef en die met een stevige portie creativiteit en smaak zijn samengesteld.
In de Gastrobar geniet je onder toeziend oog van Tim Meuleneire, die onder meer naam maakte bij De Koopvaardij in Stabroek, van een ietwat toegankelijkere en prijsvriendelijkere kaart. De gerechten worden net als in het sterrenrestaurant met even veel persoonlijke aandacht en liefde bereid. Denk aan een romige truffelpasta, bisque van schaaldieren en Monte Nevado met Cavaillon meloen. Tropische tekeningen prijken aan de muur om het een unieke uitstraling te geven, terwijl het omsloten stadsterras voor genoeg discretie zorgt om buiten te genieten van wat het equipe in de open keuken je te bieden heeft.
Aansluitend een hotelervaring
De avond maak je af door te overnachten in het verfijnde hotelconcept. De kamers (alsook het restaurant) zijn ondergebracht in een historisch gebouw, een voormalig bankgebouw vol karakteristieke elementen, met prachtige inkom en hebben een moderne hedendaagse stijl. Ze zijn voorzien van een bad of een regendouche en producten van Elemental Herbology om ultiem te ontspannen na de champagne en gastronomische ervaring.
Het is een ware verborgen parel en toch een begrip in Antwerpen. Het viel ons op dat al je zintuigen worden aangewakkerd: meteen bij binnenkomst ruik je het huisparfum (die er ook te koop is!), tast dankzij fluwelen zetels en zachte bedden en uiteraard wordt je smaak op scherp gezet in het restaurant.