Deze gin is gemaakt van mosselen, bier en chocoladepeper
Als je denkt dat een gin tonic je niet langer kan verrassen, dan moet je binnenkort in Antwerpen zijn. Want Monkey 47 komt nu op de proppen met een wel heel bijzonder drankje met een nog specialer smakenpallet. Een gin die, zo blijkt, het beste van België combineert: mosselen, bier én chocoladepeper. En dat kan je nu proeven in een verscholen pop-up bar in hartje Antwerpen.
Het idee van deze Belgisch getinte gin kwam voort uit de ‘Experimentum Series’ van Monkey 47. Het ginmerk uit het Zwarte Woud lanceert hiervoor steeds een limited edition gin waarbij een aantal typerende ingrediënten van een land de hoofdrol spelen. Voor de eerste editie kreeg Japan de eer, voor de tweede editie is België aan de beurt.
Voor zijn Belgische 'Experimentum Series' combineert Monkey 47 de 47 klassieke ingrediënten van zijn gin met de blauwe mossel (Mytflus edulis), Belgisch bier van hoge gisting, en chocoladepeper (een variëteit van de Piper longum). Volledig geïnspireerd op de culinaire verscheidenheid van onze Belgische hoofdstad. Het resultaat? Monkey 47 Experimentum Series 2y02 is een unieke gin die doet denken aan de oceaan. Een licht moutig aroma dat is afgerond met een vleugje chocolade maakt het een werkelijk unieke smaakbeleving - misschien wel iets voor echte kenners die het niet erg vinden om hun zintuigelijke grenzen te verleggen.
Lees hier waar je nog enkele exclusieve smaken voor de feestdagen kan ontdekken. Of wat dacht je van de tips van een sterrenchef, voor het perfecte drankje? Wie het toch liever alcoholvrij houdt, kan hier de lekkerste mocktail recepten vinden.
Proef zelf de Belgische Monkey 47 Experimentum Series 2y02 vanaf 16 december exclusief in onderstaande bars:
Dogma - Antwerpen
The Alchemist - Gent
Green Lab - Brussel
Botanical by Alfonse - Namen
Een beperkte oplage van Monkey 47 Experimentum Series 2y02 online te koop aangeboden op de website.