De lekkerste chocolade adventskalenders van 2024
Hoewel wij al aan het aftellen zijn naar de feestelijke decembermaand, begint het échte aftellen eigenlijk dan pas. En wat is er nu beter dan dat te doen met heerlijke chocolade? Deze chocolade adventskalenders zijn niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen, maar staan ook héél gezellig als kerstdecoratie in je interieur.
Elke ochtend een deurtje openen van een adventskalender brengt datzelfde gevoel van nieuwsgierigheid als toen je kind was – wat zit er vandaag achter verstopt? In dit geval is dat steeds een heerlijk chocolaatje, leuk om je dag mee te beginnen of als klein genietmoment later op de dag. En voor je het weet, is het 24 december!
Dit zijn volgens ons de leukste adventskalenders met chocolade van 2024:
Neuhaus
Als je erover nadenkt, is het eigenlijk best vreemd: een vakje van een adventskalender maak je vaak open met iemand erbij om de verrassing te delen. Vervolgens smikkel je de lekkernij weg voor de ogen van een ander óf breek je het onhandig doormidden om het te delen. Daarom maakte Neuhaus een limited edition adventskalender voor twee. De kalender komt in geschenkverpakking, met een wintertafereel en reliëfmotieven op de buitenkant. Achter de 25 deurtjes vind je genoeg pralines voor allebei. De Maîtres Chocolatiers van Neuhaus selecteerden eigenhandig een brede selectie heerlijke pralines, onweerstaanbare chocoladerepen en -tabletten, en chocoladebonen voor romige, warme chocolademelk. Dit is dubbel zo hard genieten!
Philip’s Biscuits
Het Antwerpse koekenmerk Philip’s Biscuits lanceert een adventskalender waar je snel bij moet zijn, want er zijn slechts 1000 exemplaren beschikbaar. Achter de 24 deurtjes zitten ambachtelijke lekkernijen, maar er zijn ook een aantal verrassingen te winnen: twee keer een exclusieve overnachting voor twee personen bij hotel Sanglier van chef-kok Wout Bru in Durbuy, inclusief een vijfgangendiner. Daarnaast zijn er enkele kaarsensets van Baobab, aangeboden door Devos Interieur, te winnen.
Benoît Nihant
De chocolaatjes achter de deurtjes zijn misschien klein van formaat, maar de smaakexplosie is groot. De Benoît Nihant truffels, chocolaatjes en andere Grand Cru-chocoladecreaties zitten achter mooie tekeningen die ons doen wegdromen naar onze kindertijd, zoals ouderwets speelgoed en snoepgoed.
Nespresso
Heb je een Nespresso-toestel met een Vertuo-systeem? Dan kun je jezelf, in plaats van een chocolaatje, ook elke ochtend (of middag, of avond – wat je wil) blij maken met een limited edition koffie. Elke dag maak je namelijk een vakje open met een capsule om een warme kop te zetten. En dat is trouwens niet zomaar een capsule. Het koffiemerk bracht namelijk twee adventskalenders uit in samenwerking met de wereldberoemde Michelinster-chef Jean Imbert. Na meerdere luxeprojecten over de hele wereld, zoals zijn aanstelling als chef-kok van de Venetië Simplon-Orient-Express, leent de Franse chef-kok nu zijn gastronomische expertise aan de koffies en lekkernijen van Nespresso. Er is een Original adventskalender, maar wij gaan dit jaar voor de Vertuo-adventskalender. Op de allerlaatste dag is er trouwens een leuke verrassing. Wij weten 't al, maar laten het verrassingeffect graag voor wat het is. Een kleine hint: het is iets wat je nog lang kunt bewaren.
Godiva
Wie de feestdagen graag extra zoet maakt, kan niet om de Holiday Jingle adventskalender van Godiva heen. Deze kalender, perfect om cadeau te geven of jezelf mee te verwennen, is ontworpen als een soort boek dat is samengebonden met een satijnen lint. Met iedere dag een nieuwe smaakexplosie – van Godiva G Cubes romige melkchocolade tot intense donkere varianten – maakt deze adventskalender het wachten op Kerstmis een stukje heerlijker.
Pierre Marcolini
Of vier de feestdagen met de exclusieve adventskalender van Maison Pierre Marcolini, opgericht in Brussel in 1995 door de gerenommeerde chocolatier Pierre Marcolini. Hij staat bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap en ethische inkoop van cacaobonen van onafhankelijke producenten over de hele wereld. Hij werd daardoor zelfs verkozen tot ‘Beste Patissier ter Wereld’. Zijn prachtige kalender neemt je mee door een winters tafereel met 24 luxe traktaties, zoals delicate hartjes, krokante dragées, romige truffels en verfijnde pralinés. Bovendien is de kalender gemaakt van 100% recyclebaar karton, waardoor deze kalender élke dag in december een feestdag maakt.