De 5 nieuwste, culinaire hotspots in België om te testen in 2021
Rambo
John en Xavier van de food hotspots Old Boy's, Sadri van Chez Richard en Chez Franz hebben samen met de jongens van Bold hebben de handen ineengeslagen om een Smash Burger fastfoodrestaurant te openen in Brussel. Een geslaagde missie, want sinds de opening van Rambo staat er elke dag een rij aan te schuiven tot de broodjes uitverkocht zijn. Want wie houdt er nu niet van een authentieke Amerikaanse smash burger met frietjes als side dish?
Vonk Gastrobar
Vonk is letterlijk dè nieuwkomer wat betreft culinaire hotspots van 2021. Met een hedendaagse vuurkeuken zetten de twee broers Bart en Stijn Hoornaert het dorpsplein in Krachtem in vuur en vlam. Gevestigd in een moderne serre waar streekgebonden seizoensproducten worden gebakken, gegrild en gegaard in een houtskooloven, zorgt de combinatie van het eten en het unieke interieur voor de nodige culinaire beleving waar iedereen naar zoekt, eenmaal de lockdown voorbij is.
Astro Boy
Astro Boy is een nieuw, Japans sharing dish concept gelegen in het hartje van Gent. Gebaseerd op het Japanse Izakaya-concept, kan je in het café/restaurant onder meer Japans getinte cocktails, hapjes en natuurlijke wijnen uitproberen. Voor een kleine of grote honger, hier vind je die sensationele nieuwigheid waar je smaakpapillen op zoek naar zijn.
Harbor Café
Op de Groenplaats 15 opent Jean sur Mer deze week zijn eerste vestiging genaamd Harbor Cafe. What to expect? Een volkse visbar waar je het heerlijke streetfood concept van Jean sur Mer kan proeven. Zolang er geen versoepeling van de lockdown komt, zal het voorlopig bij windowshoppen blijven, via het take-outraam. Je kan er terecht voor de befaamde fishburgers, burgers met een duurzame garnaalkroket, fish en chips en nog veel meer.
Chapeluur
Vanaf 6 februari is het zover en kunnen we bij Chapeluur Gent op en top Vlaamse kroketjes eten met keuze uit maar liefst 25 verschillende soorten ambachtelijk gemaakte kroketten. Van een klassieke kaas- of garnaalkroket tot specialere versies zoals een pita-kroket of een knapperige chocolade variant. Gevestigd in een prachtig, oud herenhuis uit de 18e eeuw op de Groentemarkt, wij staan nu al te popelen tot 6 februari.