Culinaire trend voor kerst: chocolade pairing met champagne
Na koffie en wijn, willen foodies dit eindejaar hun favoriete chocolade 'pairen' met champagne. Want de maker van de Belgische praline Neuhuas, brengt met zijn Maîtres Chocolatiers dit jaar met een derde Pairing Collection van pralines uit. Neuhaus, ontwikkelde samen met Gault & Millau en topsommelier Yanick Dehandschutter vier buitengewone pralines die perfect passen bij een glas champagne.
Wat de bubbels betreft, koos Neuhaus voor het zeer gerenommeerde champagemerk Bollinger. De prestigieuze champagne van dit huis heeft een uitgesproken karakter en eigenheid, dé ideale match met de Neuhaus-pralines! Klaar om deze trend te ontdekken? Laat je verrassen door een combinatie die chic en nostalgisch samenbrengt, hip en traditioneel, zoet en prikkelend, verrassend en klassiek...
Vier pralines, vier types champagne
Net zoals bij wijn zijn er ook verschillende types champagne die elk hun eigen karakter en smaakprofiel hebben. Neuhaus ontwikkelde vier pralines als een perfecte match voor (extra-)brut, demi-sec, rosé en millésimé champagne:
Te beginnen met de Millisimé Citron, een ideale match met een (extra-)brut champagne. De praline heeft toetsen van geroosterde zonnebloempitten subtiel ondersteund door amandelpraliné en witte chocolade. De frisse smaak van Spaanse citroen versterkt het smakenspel tussen de champagne en de chocolade.
Voor zoetebekken is de Millésimé Yucatan, een praline met karamel en een florale honingtoets, een ideaal toetje. De zachte honing past perfect bij een demi-sec champagne. Limoenpoeder en een vleugje kurkuma brengen een aangename frisheid en balans in het zoete smakenpalet.
Zin in een intense smaakervaring? Millésimé Pomme combineert de intense smaak van Arabica-koffiebonen en volle, pure origine chocolade (80% cacao) met zachtzure toetsen van Granny Smith-appels. Heerlijk in combinatie met een krachtige rosé champagne waarin pinot noir-druiven dominant zijn!
Voor de avonturier op vlak van smaak, biedt de Millésimé Chili, een praline met een intense ganache van origine chocolade van Madagascar (72% cacao) gekruid met toetsen van pittige chilipeper, vuurwerk in de mond. Krachtig genoeg om te harmoniëren met een gerijpte champagne of millésimé.
3 tips voor de perfecte tasting
Hoe kan je nu ten volle genieten van Neuhaus pralines en champagne? Serveer de Pairing Collection bij voorkeur op 15-18°C, zo komen hun genuanceerde smaken het best tot uiting. De gekoelde champagne (10-12°) schenk je in een geurloos witte wijn- of champagneglas. Volg ten slotte deze 3 tips en je waant je een echte connaisseur:
Observeer: Bekijk de kleur, helderheid en het bruisende karakter van de champagne en observeer de praline. Wals de champagne zachtjes en laat je reukorgaan kennismaken met de aroma's van de twee delicatessen.
Onthul: Neem een slokje en laat de champagne zachtjes over je tong rollen. Zuig een beetje lucht binnen om de smaaksensatie te versterken. Snuffel aan de praline en begin met een klein hapje om het gelaagde smakenpalet te ontdekken.
Ontdek:Laat de praline met een slokje champagne smelten tussen je tong en gehemelte en adem intussen langzaam uit door je neus. Een primeur van een smaaksensatie!
Ontdek de Pairing Collection - Sparkling Edition vanaf 1/11/2020 in de Neuhaus boetieks en via de webshop voor €28,50. Special Cuvée zal samen met de Pairing Collection te koop zijn in de Neuhaus-boetieks.