9 chocolade adventskalenders waarmee je wil aftellen tot een heerlijke Kerstmis
Kerstmis is een feest, maar het aftellen tot Kerstmis is misschien nog wel leuker. Er zijn de kriebels, de inkopen en natuurlijk... Adventkalenders.
Sure, we openen graag elke dag een vakje met een beauty cadeautje. Maar eigenlijk is er niks zo zoet als chocolade adventskalenders. Is dat uiteindelijk niet waar Kerstmis om draait? Kleine gebaren, lekkernijen en bijzondere smaken?
Dit zijn onze favoriete chocolade adventskalenders voor Kerstmis 2023:
Le Chocolat Alain Ducasse
Alain Ducasse en illustrator Jean Dalin wisten een adventskalender te creëren met duizend-en-één details. Dit majestueuze decor, gecombineerd met een sprookje, verbergt bijzondere recepten achter elk deurtje: abrikozenvruchtenpasta met rozemarijnpraliné, kastanjepraliné of marshmallow en cacaonibs... En dan staat je op de 24e nog een bijzondere verrassing te wachten om naar uit te kijken!
Louis d’Anvers
Een adventskalender in teken van Antwerpen! Hoe leuk is dat? Het Antwerpse marsepeinmerk Louis d’Anvers, gekend voor zijn artisanale lekkernijen die met veel liefde en knowhow in de charmante marsepeinfabriek aan de Isabellalei gemaakt worden, lanceert dit jaar een eigen adventskalender. 24 luikjes die gevuld zijn met een mix van waanzinnig lekkere en handgemaakte creaties in marsepein en/of chocolade: acht typische kerstfiguurtjes, acht iconische gebouwen, symbolen en verhalen van de stad Antwerpen, zes prachtig versierde kerstpralines, en in de laatste raampjes een dualis van drie amandelsnoepjes. Of hebben we nu teveel verklapt? Niet echt, want de smaken zullen je doen verrassen.
Benoit Nihant
Bij Kerstmis denk je misschien niet direct aan een groen-blauwe jungle. Toch is het voor meesterchocolatier Benoit Nihant eigenlijk vrij logisch: hij liet zich inspireren door de wouden bij zijn cacaoplantage in Peru. Een adventskalender meer in teken van chocolade ga je dus eigenlijk niet vinden. Hij wist met een minimalistische decor toch een heel esthetische kalender te creëren, die je overal in je interieur kunt implementeren. Maar het draait natuurlijk om wat we achter de luikjes vinden. Al hoef je daar bij Nihant geen vraagtekens bij te zetten. Één Grand Cru-chocolaatje op de eerste dag doen je handen kriebelen om de rest direct open te maken. Aftellen tot Kerstmis was nog nooit zo moeilijk.
La Durée
Hoe schattig ziet dit wit glitterdecor met een poederroze lint eruit? De feestelijke krans is als deur naar een decor dat volledig bestaat uit praliné’s, bitterkoekjes en gebakjes, karamels, nougats, ... en om het feest compleet te maken, is er een verrassing in het laatste doosje gestopt.
Godiva
Het Belgische Godiva, een favoriet van over de hele wereld, verraste ons ook met een kerstkalender. Deze zorgvuldig samengestelde adventskalender ontvouwt zich als een soort boek wanneer je aan het delicaat satijnen lint trekt, waaruit je 24 individueel verpakte chocolaatjes plukt: de Godiva G Cubes.
Lac
Lac, in samenwerking met samengewerkt met kunstenaar Haydée Otero, ook bekend als Anisette, creëerden samen een mooie kalender met een assortiment van Lacs creaties, met onder meer hazelnootparels, praliné kerstbeignets, praliné’s met gepofte rijst en met pure chocolade omhulde hazelnoot zandkoekjes.
Neuhaus
Het idee van Neuhaus voor 2024 vinden wij grandioos. Kerstmis draait om delen, maar de cadeautjes achter de deurtjes zijn vaak niet te verdelen. Samen knabbelen aan één praliné? We bedoelen maar…
Neuhaus geeft daarom elke dag twee chocolaatjes. Wedden dat het tot een goed gesprek kan leiden en je nog beter ontdekt wat de ander wel en niet graag heeft? Het reikt zich trouwens niet enkel tot pralines en chocoladerepen, maar ook bonen voor warme chocolademelk. Hoe gezellig is dat?
Dolfin
Hoeft er van jou niet elke dag een ander chocolaatje achter het deurtje te zitten? Ofwel: never change a winning team? Bij Dolfin proef je 24 dagen van zes smaken: puur 70% cacao, puur gezouten amandelen, puur sinaasappel, melk 37% cacao, melk karamel en melk speculaas.
Pierre Marcolini
Bij Kerstmis denken wij op de een of andere manier vaak terug aan onze kindertijd. Misschien is het omdat de kerstdagen toen zo spannend waren, en daarom zo sterk in ons geheugen staan. Of het feit dat de familie vaak aan één tafel zit, net als vroeger. Koester je dit, dan raden we de chocolade adventskalender van Pierre Marcolini aan voor 2024. Deze verstopt namelijk recepten die geïnspireerd zijn op traditionele kerstweken en zoete herinneringen uit onze kindertijd.