Buh-bye baked feta: honeycomb wordt de nieuwste pastatrend
TikTok is en blijft de plek voor recepten-inspiratie. Endat blijkt nu weer: er gaat wéér een pasta-recept viraal, de honeycomb pasta, die je direct wil proberen. En nee, het is geen pasta met honing (al zou dat vast ook smaken), maar het recept heeft z'n naam te danken aan het uiterlijk van een bijenraat door de manier waarop de rigatoni wordt geplaatst. Je zet de pastabuisjes namelijk rechtop en dat ziet er gelijk heel bijzonder uit.
Het recept
Het baked feta- of fetapasta-recept was natuurlijk super easy. In dat opzicht vergt dit recept wel wat meer moeite. Het plaatsen en vullen van de pasta neemt namelijk wat tijd in beslag, maar voor de rest is concept vrij simpel. Je hebt nodig:
- 1 doos ongekookte rigatoni pasta
- 1 eetlepel ongezouten boter
- 650 gram bolognesesaus (of een andere saus)
- 300 gram geraspte mozzarella kaas
- Een bol verse mozzarella
En zo maak je 't:
1. Laat je oven voorverwarmen op 200 graden.
2. In een springbakvorm giet je op de bodem een onvoorbereide bolognesesaus of een andere saus naar keuze.
3. Kook rigatoni-pasta en zet de buisjes als ze gaar zijn rechtop in de saus in de bakvorm, tot de schaal gevuld is. Giet nu de rest van de saus eroverheen.
4. Werk af door stukjes gescheurde mozzarella of mozzarellabolletjes in de pastabuisjes te steken, voeg eventeel (vega) vlees toe en strooi geraspte kaas eroverheen.
5. Zet de schaal vervolgens in de oven en bak het geheel 25 minuutjes. Et voilà.
Truffel, cottage cheese, basillicum... keuze te over om te variëren.