Bubble Punch: dè cocktail trend voor de feestdagen in 6 recepten
Sinds thuis werken het nieuwe normaal is en onze sociale activiteiten buitenshuis weer flink ingeperkt worden, kan je die extra vrije tijd nu wel benutten in de keuken om je creativiteit te botvieren. Een originele apéro hoort daar ook bij, zeker met de feestdagen in zicht. Om de samenhorigheid van een intiem gezelschap aka de toegestane corona-bubbel te onderstrepen, grijpen we terug naar een 'good old punch'. Je kent het wel, de grote glazen cocktail-kom waar menig Amerikaanse familie's zich te goed aan doen op Thanksgiving- en kerstfeestjes. Al was het maar om je retro glazen servies van onder het stof te halen, delen wij 8 recepten om je gezelschap te trakteren op een klassieke punch. Perfect om je aan op te warmen op een koude winteravond.
Fiero Punch
Recept
-
75 cl Martini Fiero
-
50 cl veenbessensap
-
25 cl ginger beer
-
5 cl crème de cassis
-
1 sinaasappel in schijfjes
-
1 citroen in schijfjes
-
1 appel in schijfjes
Bereidingswijze
Meng Martini Fiero, het veenbessensap, ginger beer en crème de cassis in een afzonderlijke kan. Vul een bowl met ijs, voeg de stukjes fruit toe en giet er vervolgens de drankenmix over. Roer even om en serveer.
Martini Glühbrante
Recept
-
75 cl Martini Non-Alcoholic Vibrante
-
75 cl rode druivensap
-
3 kaneelstokjes
-
3 steranijsjes
-
3 kruidnagels
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat een 45-tal minuten op het vuur sudderen. Giet over in een theepot en serveer.
Floreale Soup
Recept
-
75 cl Martini Non-Alcoholic Floreale
-
75 cl ginger ale
-
75 cl alcoholvrije schuimwijn
-
1 sinaasappel in schijfjes
-
1 citroen in schijfjes
-
1 stukje gember in schijfjes
Bereidingswijze
Meng de Martini Non-Alcoholic Floreale, ginger ale en schuimwijn in een afzonderlijke kom. Doe voldoende ijsblokjes in een typische karaf en voeg daaraan het fruit en vervolgens de mix toe. Roer voorzichtig 1 keer om en schenk uit in kristallen tumblers voor een extra feestelijk gevoel.
Port Royal Punch
Recept
-
70 cl Bacardi Spiced Rum
-
70 cl ananassap
-
70 cl mangosap
-
35 cl limonade
-
10 cl grenadine
-
1 sinaasappel in schijfjes
-
Muntblaadjes
Bereidingswijze
Meng Bacardi Spiced, ananassap, mangosap, limonade en grenadine in een met ijs gevulde karaf. Voeg de schijfjes sinaasappel en muntblaadjes toe en roer voorzichtig even om.
B-75
Recept
-
40 cl Bombay Sapphire gin
-
15 cl honing
-
15 cl citroensap
-
75 cl schuimwijn of champagne
-
40 cl water
-
1 sinaasappel in schijfjes
-
1 citroen in schijfjes
Bereidingswijze
In een met ijs gevulde bowl of karaf, voeg Bombay Sapphire, honing, citroensap, schuimwijn en water toe. Doe er de schijfjes fruit bij en roer voorzichtig even om.
Bramble Tea
Recept
-
35 cl Bombay Bramble gin
-
35 cl thee van rode vruchten
-
70 cl appel-kersensap
-
70 cl ginger ale
-
Basilicumblaadjes
-
Blauwe bessen
-
Aardbeien
Bereidingswijze
Meng Bombay Bramble, de thee, het appel-kersensap en ginger ale in een pot of kom. Vul een punch bowl met ijsblokjes en het fruit (in schijfjes of blokjes). Voeg vervolgens de drankenmix toe, enkele blaadjes basilicum en roer voorzichtig om.